Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali 23. Kez Start Aldi

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali 23’üncü kez start aldi.

Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali 23. Kez Start Aldi
"Kültürel Miras ve Korumacilik" temasiyla 2’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse’nin çelenk sunumu ile basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile Misak-i Milli Meydani’nda sona eren tören sosyal tesisin açilis töreniyle devam etti.

Açilis konusmasini yapan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu’nun ve Safranbolu halkinin böyle bir tesise çok ihtiyaci oldugunu belirterek, “Hava alabilecekleri, sosyallesebilecekleri, uygun fiyata yiyip içebilecekleri bir alan yoktu Safranbolu Belediyesinin. Türkiye’nin birçok yerindeki belediyelerin kendilerine ait tesisi, misafirhanesi vardir. Ne yazik ki Safranbolu’nun kendine ait bu yila kadar ne bir tesisi ne de bir misafirhanesi vardi. Özellikle bu kadar çok güzel tarihi binalari varken bir tane tarihi bina alinip Safranbolu Belediyesine kazandirilmamis. Bu sosyal tesisten sonra bir misafirhanenin de kazandirilmasi gerektigine inaniyorum” diye konustu.



Köse, tesisin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardinda protokol üyelerinin katilimiyla sosyal tesisin açilisi gerçeklestirildi.

Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali’nin programlari hakkinda bilgilendirmede bulunmak üzere gazetecilerle bir araya gelen Baskan Elif festivalin Safranbolu’da üniversite, belediye, STK ile birlikte ortaklasa gerçeklestirilen bir program oldugunu aktararak, “Kentimizin ve festivalimizin ulusal ve uluslararasi platformda tanitilmasi ülkemizin var olan zenginliklerinin islenmesi belgesel film araciligi belge, bilgi ve doküman arsivinin olusturulmasina ve bölgede kültür turizminin gelismesine saglamis oldugu katki göz ardi edilemez” dedi.

Kaynak: İHA