Zabita Müdürlügünden Ögrencilere Bilinçli Tüketici Egitimi

Adiyaman Belediyesi Zabita Müdürlügünde görevli personeller, okullarda bilinçli tüketici olmak için egitimler vermeye basladi.

Zabita Müdürlügünden Ögrencilere Bilinçli Tüketici Egitimi
Adiyaman Belediyesi Zabita Müdürlügü, Adiyaman merkez okullarinda ögrencilere ’Bilinçli tüketicilik’, ’Sehir yasami ve çevrecilik’ ile ’Hijyen ve saglik’ konularinda seminerler düzenliyor.

Seminerlerde çocuklarin tüketicilik konusunda sorularini da alan müdürlük görevlileri, seminer sonunda ögrencilere çesitli hediyeler dagitiyor.

Düzenlenen seminerlerle ilgili bilgi veren Zabita Müdürü Orhan Sahin, Adiyaman Belediyesi Zabita Müdürlügü’nün 7/24 halkin hizmetinde oldugunu söyleyerek basladigi konusmasinda, "Hayata geçirdigimiz projemiz çerçevesinde ögrencilerimize zabita müdürlügümüzün görev alanlari arasinda bulunan gida denetimi, hijyen, seyyar saticilar ve trafik konularinda bilgiler veriyoruz.

Özellikle bilinçli tüketim konusunda uyardigimiz çocuklara her alisveristen sonra fis almalari gerektigini, alinan ürünlerin son kullanim tarihini kontrol etmelerini anlatiyoruz.

Ayrica çocuklarimiza, tüketicinin satici karsisindaki halklari ve bir sorun karsisinda zabita müdürlügümüze veya tüketici hakem heyeti ile tüketici mahkemelerine basvurabileceklerini aktariyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA