Yüksekova'ya Dogal Gazin Gelmesi Vatandaslari Sevindirdi

Hakkari Valisi Idris Akbiyik’in geçtigimiz günlerde Yüksekova ilçesinde dogal gaz gelecek açiklamasi sonrasi vatandaslari sevindirdi.

Yüksekova'ya Dogal Gazin Gelmesi Vatandaslari Sevindirdi
Geçtigimiz günlerde, Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Yüksekova ilçesine çekilecek dogal gaz hatti yapim isi sözlesmesinin imzalandigini ve yer tesliminin yapildigini müjdesini vermisti.

Yüksekova’nin dogal gaza kavusacagi müjdesinin ardinda vatandaslar tarafindan sevinçle karsilandi. Dogal gazin Yüksekova ilçesine gelmesi güzel haber oldugu diyen Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, ’’Artik insanlarimiz refah bir seviyede yasayacaklarinin bir göstergesidir. Artik sehrimiz tamamen kömür dumanindan kurtulacak en güzel tarafi da bu. Çükü sehrimiz yillardir kömür dumanindan etkileniyordu. Birçok hastalik sebebi olmus durumdaydi. Artik yavas yavas kömürün sehrimizde yok olacagini görecegiz. Özellikle yakin zamanda Yüksekova’da dogal gazin çalismalarin baslamasi mutlu verici insallah tüm sehrimize hayirli olur. Bu güzel hizmette katkilari olan herkese tesekkür ederiz’’ dedi.

Yüksekova için en güzel hizmet bu olmali diyen Musa Bartin isimli esnaf, "Birkaç gündür alinan haberlere göre Yüksekova’miza dogal gaz gelecek. Bu da sevindirici bir haber zaten. Özellikle ekonomi açisindan çok iyi oldu. Özellikle Yüksekova’miz hava kirliliginde kurtulacak en önemlisi de bu. Kömür oldugu sürede Yüksekova’da hastalik ve maske takmak zorunda olacagiz. Insallah kisa sürede gelir hepimiz bu sikintilardan kurtuluruz. Bu hizmeti getiren ve saglayan herkese de tesekkür ederiz. Keske de daha erken gelseydi yine de tesekkür ederiz" dedi.

Sabirsizlikla dogal gazin gelmesini beklediklerinin belirten Sinan Tayak isimli esnaf ise, ’’Dogal gazin gelmesi çok sevindirici bir haber. Valimizin verdigi haber çok umut verici çokta memnun kaldik. Umariz bu dogal gaz kisa sürede Yüksekova’miza gelir. Mevsim sartlarin dolayi ne kadar erken gelirse bizim için o kadar çok iyidir. Aslinda sabirsizlikla bekliyoruz çünkü Yüksekova’nin yillardir bekledigi en büyük hizmetti. En büyük güzel yani ise kömürün verdigi hava kirliliginden kurtulacagiz. Bu hizmette emegi geçen basta valimiz olmak üzere herkese tesekkür ederiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA