Sile'de '1. Sinif Atik Getirme Merkezi' Hizmete Açildi

Sile Belediyesi tarafindan, Dünya Çevre Günü’nde, atiklarin toplanarak geri dönüsüme kazandirilmasi amaciyla 1. Sinif Atik Getirme Merkezi’nin açilisi yapildi.

Sile'de '1. Sinif Atik Getirme Merkezi' Hizmete Açildi


Sile Belediyesi tarafindan, Dünya Çevre Günü dolayisiyla atiklarin toplanarak geri dönüsüme kazandirilmasi için saglanan 1. Sinif Atik Getirme Merkezi resmi törenle açildi. Programa, Sile Kaymakami Mehmet Nebi Kaya, Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Istanbul Iller Bankasi Bölge Müdürü Muhammet Ferit Yüksel, Garnizon komutani Hazer Yilmaz katildi.

1. Sinif Atik Getirme Merkezi, Ahmetli Mahallesi Üsküdar Caddesi Reform Sokak üzerinde 2 bin 635 metre kare alan üzerinde projelendirildi. Geri kazanilabilir atiklarin diger atiklarla karistirilmadan kaynaginda ayri toplanmasinin saglanmasi ve geri kazanim veya bertarafa gönderilmek üzere birakilmasi ve gelecek nesillere geri dönüsüm bilincinin aktarilmasi amaciyla tasarlanan proje, 6 ay gibi kisa bir sürede tamamlandi. Atik Getirme Merkezi, "Degerlendirilebilir (geri dönüstürülebilir) atiklarin,  evsel atiklar ve bertaraf edilmesi gereken diger atiklarin ayri toplanarak, yönetmeliklere bagli kalinarak toplanip, gerekli proseslerin takibi sonucu, kisa süreli depolanarak uygun sekilde tasinmasi için kuruldu. Bu baglamda bu tesis hem atigin ayristirilmasini pekistirerek hizlandiracak hem de düzenli depolama suretiyle toprak ve çevre kirliliginin önüne geçilmesini saglanarak faaliyetlerin öncüsü oldu. Çocuklar için kurulan atölyelerde Anaokulu, Ilkögretim ve Orta ögretim ögrencileri, egitim atölyesinde ileri dönüsüm ile yeteneklerini kesfetme firsati yakalayacak ve çevre egitimleri alarak gelecegin çevreci nesilleri olacak.

Atik Yag Toplama Yarismasi’nda ödüller sahiplerini buldu

“Okullar Arasi Geri Dönüsüm Yarismasi” projesi süresince okullardan toplanan bitkisel atik yaglar tartilarak kayit altina alindi, sene sonunda her okulun topladiklari yaglarin miktari ögrenci sayilariyla oranlanarak siralama yapildi. Ilçede bulunan 26 egitim kurumundan ögrenciler aileleri ile birlikte evlerinde biriktirdikleri atik yaglarini okullarina getirerek bir yandan okul arkadaslari ile yarismaya ortak olarak katilarak toplum aidiyetlerini pekistirmis bir yandan da atiklari kaynaginda ayri toplayarak geri dönüsümü çevre bilincini yasadi. Kazanan 3 okul ödüllerini Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli ve protokolün elinden aldi.

“ilçemize 1. Sinif Atik Getirme, Geri Dönüsüm Merkezini kazandirdik”

Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, “Önemli günlerde önemli eserleri açiyoruz. Bugün de çevre haftasi münasebetiyle ilçemize 1. Sinif Atik Getirme, Geri Dönüsüm Merkezini kazandirdik. Burayi anlamli ve tanimli kilan merkezi olmasi. Sehrin ilçenin merkezinde herkese ulasabilecek bir noktada olmasi bizim için çok önemli, insanlar için de çok önemli. Ayni zamanda bizim için en önemli deger burada çocuklarimiza, evlatlarimiza geri dönüsümle ilgili bunun önemiyle ilgili buradan egitim verecek olmasi. Bir anlamda okul sayabilirsiniz. Burasi çevrecilik anlaminda önemli bir okul, ilçemize hayirli olsun. Bu eseri ilçemize kazandiran Çevre ve Sehircilik Bakanimiza, belediyedeki arkadaslarimiza Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyorum.“ dedi.



“Burasi hem bir atik toplama merkezi, hem de bir egitim merkezi”

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Çevre gününü Çevre haftasi olarak kutlayan bir ülkedeyiz. Dolayisiyla Türkiye’nin çevreye saygisi, dogaya sevgisi, tabiati olan askini bu hafta da gösterecek en güzel eserlerimizden birisini bugün Sile Belediyemiz, Bakanligimizin da katkilariyla ilçemize kazandirmis oldu. Burasi hem bir atik toplama merkezi olmakla beraber ayni zamanda bir egitim merkezi.“
Kaynak: İHA