Pamukkale Belediyesi Çevre Hassasiyetiyle Takdir Topluyor

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, belediye olarak çevreye karsi sorumluluklarinin her zaman bilincinde olduklarini belirterek; “Çevre en önemli önceligimiz. Pamukkale Belediyesi olarak çevre konusunda önemli projelerimizi gerçeklestirdik, devami da gelecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi Çevre Hassasiyetiyle Takdir Topluyor


Çevre konusunu her zaman öncelikli arasina koyan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, dogayi korumanin gelecege yapilan en önemli yatirimlarin basinda geldigini belirtti.

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Sürdürülebilir, doga ile uyumlu, daha temiz, daha yesil yasama destek olmak adina çevrenin korunmasi konusu önceligimiz olmaya devam edecektir” dedi.



Pamukkale Belediyesi’nin dogal çevreyi korunmasi noktasinda birçok projeyi hayata geçirdigini belirten Baskan Örki, “Dogal çevrenin korunmasi, sürdürülebilir yasam çevrelerinin olusturulmasi, iklim degisikligi ile mücadele konularinda çevre bilincinin önemi her geçen gün artmaktadir. Pamukkale Belediyesi olarak da hükümetimizin çevre politikalarini en basindan bu yana önemseyerek, dikkatli bir sekilde uygulamaktayiz. Tüm bunlarla birlikte, Pamukkale ilçemizde dogal yasami korumak, çevremizi temiz tutmak, gelecege daha temiz bir doga birakmak adina geri dönüsüm noktasinda birçok projemizi hayata geçirdik. Belediye olarak çevreci projelerle birlikte, vatandaslarimiz arasinda da farkindaligin artmasi konusunda da yarisma düzenliyor, okullarimizda her dönem anaokulundan, liseye kadar ögrencilerimiz için egitim seminerleri veriyoruz” dedi.



Pamukkale’de her sey geri dönüsüme gidiyor

Çevreye duyarli olduklarini, doga dostu projeleri hayata geçirme konusunda önemli çalismalara imza attiklarini da animsatan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Geçtigimiz Nisan ayinda ‘Mahalleler Yarisiyor’ yarismasini baslatarak, vatandaslarimizin evlerinde bozuk, kullanilmayan elektronik atiklari muhtarliklara teslim ederek dogaya zararli bir atigin karismasini önlemis olacagiz ve böylelikle vatandaslar arasinda geri dönüsüm noktasinda farkindalik olusmasi saglayacagiz. Ilçe genelinde geri dönüsebilen atiklar basta olmak üzere, tekstil, ilaç, elektronik ve atik pil gibi atiklarin ayri toplanmasi için sistem kurduk. Hem evsel hem de geri dönüsebilen atiklarin ayri ayri toplanmasi amaciyla, Mobil Atik Getirme Merkezi, mavi ambalaj atigi konteyneri, 6’li geri dönüsüm kutularinin yani sira birçok mahallemizde kullanilmak üzere ‘Sifir Atik Ikili Toplama Sistemi’ için özel konteynerler koyduk. Yeni açilan bitkisel yag kullanan isletmelerimize, bu bitkisel yaglarini lavaboya dökmeme sarti getirdik. Isyeri açma ruhsati alacak isletmelerimize, belediyemizle de anlasmis olan lisansli geri dönüsüm firmalariyla anlasma sarti koyduk. Yeralti konteynerleri ile ilçemizde çöplerin çevre kirliligine sebebiyet vermesinin önüne geçiyoruz. Tüm bunlarla birlikte, çöp toplama araçlarimiz düzenli temizlenerek, çevreye temiz koku vermesi amaciyla koku önleme sistemi kurduk. 2021 yilinin Kasim ayinda Türkiye Saglikli Kentler Birligi’nin ‘2021 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasinda’ Saglikçi Çevre kategorisinde jüri özel ödülüne layik görülen ‘Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklasim’ projesi kimyasal içermeyen, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen yer alti ve yer üstü kaynaklarinin kirliliginin önüne geçen ücretsiz yapiskan ip uygulamasi, Pamukkale’mizde hayvancilikla ugrasan besihane sahiplerimiz tarafindan memnuniyetle karsilaniyor. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani, ilçemizin en güzel dogal ortamlarindan birisi. Pamukkale Belediyesi olarak amacimiz, çocuklara daha güzel bir çevre birakabilmek, halkimizin çevre konusunda duyarliligini arttirabilmek. Hepimiz ‘Tek Bir Dünya’da yasiyoruz ve el ele bu dünyamizi korumak zorundayiz. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman bu bilinçle hareket edecegimizi tekrarliyor ve dogamizi korumak hepimizin elinde oldugunu hatirlatmak istiyorum. Daha temiz, daha güzel, daha yesil bir dünya için dogamizi korumak en önemli görevimiz” diye konustu.

Kaynak: İHA