Osmancik Asagizeytin Köyüne 3 Bin Zeytin Fidani Dikildi

Osmancik Gazeteciler Cemiyeti Baskani Bilal Çevrim tarafindan alternatif tarim için dikilen 250 zeytin agaci projesi örnek oldu. Asagizeytin köyüne 3 bin zeytin fidani dikildi.

Osmancik Asagizeytin Köyüne 3 Bin Zeytin Fidani Dikildi
Yaklasik 20 yil önce devletten kiraladigi arazide 250 fidan dikerek zeytin yetistirmeye baslayan Osmancik Gazeteciler Cemiyeti Baskani Bilal Çevrim’in zeytin agaci projesi çerçevesinde 2019 yilinda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yildönümünde, sehit düsen askerimizin hatirasina park ve ilçede çevre düzenlemesi yapilan muhtelif alanlara da zeytin fidani dikilmisti. Proje çerçevesinde 589 yil önce imaret olarak yapilan Imaret Camii’nin ve Beylerçelebi caminin bahçesine de dikilen zeytin agaçlari ekonomik getirisi olmasi nedeniyle örnek alindi. Kurumus gövdesine ragmen köklerinden yeni sürgünler çikardigi için “ölmez agaci” olarak ta bilinen zeytin Asagizeytin köyünde toprakla bulustu.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, Ilçe Kaymakami Ayhan Akpay ve beraberindeki heyet gelir getirici endüstriyel ürünlerin yetistirilmesi amaciyla Asagizeytin köyünde 3 bin adet zeytin fidanini toprakla bulusturdu. Asagizeytin Köyü Zeytin Üretim Alani’ni ziyaret eden heyet, geçen sene hasadi yapilan zeytinlere de tam not verdi. Zeytin dikim etkinligi sonrasi köy halkiyla da sohbet eden heyet daha sonra cennet hurmasi üretim alanini ziyaret ederek çalismalari yerinde inceledi.

Etkinlik çerçevesinde Kuzköy ve Karalargüney köyünü de ziyaret ederek doga harikasi Gölbel dogal olusum göleti ve Baltaci Mehmet Pasa köyünde yapimi devam eden Baltaci Mehmet Pasa Köyü Camii’nde incelemelerde bulunuldu.

AK Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, Çorum’da zeytin yetisir mi? sorusuna cevap aradiklari projenin ilk hasadinin yapildigini belirterek, “Çorum’da zeytin yetisir mi? sorusuna cevap arayarak köylülerimizi ve bölgemizi ekonomik anlamda kalkindirmak için baslattigimiz projede geçen yil dikilen zeytin agaçlarimizin ilk hasat ürünlerini tattik. Biz çok begendik. Pirinç diyari olarak anilan Osmancik’ta endüstriyel gelir getirici diger ürünleri de yetistirebilecegimiz farkli projeler gelistirerek halkimizin ekonomik olarak kalkinmasina katki saglayacagiz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda her daim halkimizla el ele, iç içeyiz" dedi.



Gölbel göleti turizme kazandirilacak

Karalargüney köyüne 2 kilometre mesafesi bulunan Gölbel Gölü’nün turizme açilmasi için gerekli çalismalara baslanildigini da belirten Milletvekili Kaya, “Kesfedilmeyi bekleyen sakli cennet Gölbel Göleti’nde incelemelerde bulunarak doga harikasi olan gölümüzün turizme açilmasi için gerekli çalismalara basladik. Bu sayede bölgemizde hareketliligi artirarak vatandaslarimizi bu doga harikasi, sakli cennet olan Gölbel Göleti ile bulusturup turizme kazandirmayi hedefliyoruz" seklinde konustu.

Milletvekili Kaya, Baltaci Mehmet Pasa Köyü Camii’nde eksiklerin giderilmesi ve cami insaatinin tamamlanmasi için incelemelerde bulunduklarini hatirlatarak, “Insallah camimizi bir an önce tamamlayarak köy halkimizin hizmetine açacagiz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA