Narlidere Belediyesine Grev Karari Asildi

Narlidere Belediyesi isçileri, Toplu Is Sözlesme (TIS) görüsmelerinde uzlasma çikmamasi nedeniyle, belediye hizmet binasina grev kararini asti. Belediye-Is Sendikasi tarafindan yapilan açiklamada, toplu sözlesme sürecinin, belediye yönetiminin uzlasmaz tutumu nedeniyle tikandigi belirtildi.

Narlidere Belediyesine Grev Karari Asildi


Narlidere Belediyesi’ni temsilen Sosyal Demokrat Kamu Isverenleri Sendikasi (SODEMSEN) ile belediyede örgütlü olan Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No’lu Sube ile arasinda yapilan Toplu Is Sözlesmesi (TIS) görüsmelerinde uzlasma saglanamamasi nedeniyle grev karari alinmisti. Belediye-Is Sendikasi yetkilileri ve sendika üyesi isçiler bugün Narlidere Belediyesi hizmet binasinin önünde toplanarak, grev kararini binanin kapisina asti. Uzlasma saglanamamasi durumunda isçilerin 6 is günü içinde greve baslayacagi ögrenildi.

"Bu hayat pahaliliginda bu teklifi nasil kabul edelim?"

Belediye binasinin önünde konuyla ilgili basin açiklamasini okuyan Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No’lu Sube Baskani Savas Atalay, Narlidere Belediyesi tarafindan isçilere enflasyon altinda ücret artisi önerildigini ve bunun Narlidere Belediyesi tarafindan isçilere dayatildigini belirtti.

Atalay, "Sendikamizin bütün iyi niyetli samimi çabalarina ragmen sendikamiz ile Narlidere Belediyesi arasindaki toplu sözlesme sürecimiz, Belediye yönetiminin uzlasmaz tutumu nedeniyle tikanmistir. Üyelerimizin, Anayasal haklarini kullanarak aldiklari bu grev karari, belediye emekçilerinin de, sendikamizin da tercihi degildir. Alinan grev karari, hayat pahaliligi ve geçim derdinin dayatmasindandir. Alinan bu grev karari, bize enflasyon altinda ücret artisi öneren isverenin dayatmasinin sonucudur. Toplu is sözlesme görüsmesi sonrasinda yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmis oldugumuz toplantilar sonucunda belediyenin teklifi, arkadaslarimiz tarafindan kabul edilmemistir. Sendikamiz ve arkadaslarimiz bu hayat pahaliliginda bu teklifi nasil kabul etsinler?" ifadelerine yer verdi.

"Artik isçinin fedakarlik yapacak hali kalmadi"

Barinma, isinma, elektrik ve gida gibi temel harcama kalemlerindeki fiyat artislarina göre isçiye dayatilan zam oraninin çok düsük oldugunu söyleyen Atalay, "Barinma, isinma, elektrik ve gida gibi temel harcama kalemlerindeki fiyat artislari çok ciddi seviyelere ulasmistir. Dogalgaz konut tarifesi 1 Ocak’ta yüzde 25, 1 Nisan’da yüzde 35 ve son olarak 1 Haziran itibariyla yüzde 30 oranlarinda yapilan üç zamla birlikte yilbasindan bu yana toplam yüzde 120 oraninda zamlanmistir. Elektrik fiyatlari son alti ayda yüzde 151 artmistir. Biz toplu sözlesme taslagini hazirlarken TÜIK’in enflasyon orani yüzde 40’lardaydi. Mayis ayinda TÜIK’ in açikladigi enflasyon orani bile yüzde 73,5’lerde. Bizim isteyip de belediyenin vermedigi ücret dahi her geçen gün eriyor. Artik isçinin fedakarlik yapacak hali halimiz kalmadi. Belediyelerin içinde bulundugu ekonomik sikintilari da anliyoruz, yasiyoruz. Ancak, krizin, pandeminin, savasin sorumlusu biz emekçiler degiliz. Hep isçiden fedakarlik bekleniyor. Artik yeter! Bizim fedakarlik yapacak halimiz kalmadi" açiklamasinda bulundu.

"Gelin bu süreci masada bitirelim"

Narlidere Belediyesi ile uzlasiya açik olduklarini da söyleyen Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No’lu Sube Baskani Savas Atalay, "Biz insanca bir yasam için, enflasyon karsisinda ezilmedigimiz bir ücret talep ediyoruz. Biz geçim derdindeyiz. Kimse bizim ekmek davamizi kendi siyasi çikar ve hesaplasmalarinin araci yapmasin. Biz, belediyenin kasasini istemiyoruz. Bu sürecin masada bitmesi için israrli çabamiza devam edecegiz. Çünkü bizim amacimiz üzüm yemektir, bagciyi dövmek degil. Gelin bu süreci masada bitirelim" diye konustu.

Kaynak: İHA