Ingiltere'de 600 Yillik Gelenek Açiklamasi Peynir Yuvarlama Yarismasi

Ingiltere’de yaklasik 600 yillik bir gelenek olan peynir yuvarlama yarismasi, korona virüs salgini sirasindaki 2 yillik aradan sonra yeniden yapildi.

Ingiltere'de 600 Yillik Gelenek Açiklamasi Peynir Yuvarlama Yarismasi
Ingiltere’nin Gloucestershire bölgesinde yer alan Coopers Tepesinde geleneksel peynir yuvarlama yarismasi, Covid-19 salgin nedeniyle verilen 2 yillik aranin ardindan yeniden düzenlendi.

Agirligi yaklasik 3 ila 4 kilo olan peynirler 200 metrelik tepeden yuvarlanirken, arkasindan da onlarca kisi peyniri yakalamak için birbiriyle yaristi.

Gloucestershire’da yaklasik 600 yillik bir gelenek olan peynir yuvarlama yarismasinda daire seklindeki sert yapili Gloucestershire peynirleri kullaniliyor. Yarisma kurallarina göre tepeden yuvarlanan peynirleri bitis noktasina ilk ulastiran kisi yarismayi kazaniyor ve peynirle ödüllendiriliyor.

15 yilda 23. galibiyet

Renkli görüntülere sahne olan yarismayi erkek yarismacilar arasinda Chris Anderson kazandi. Anderson’un 15 yil boyunca 22 yaris kazandigi ve bu yarismanin ise 23. galibiyeti oldugu belirtildi. Kadinlar arasinda ise yarismayi ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinden, NC State Üniversitesi’nden yeni mezun olan 21 yasindaki Abby Lampe kazandi. Lampe, Ingiltere’ye peynir yuvarlama yarismasi için geldigini söyledi.

Kaynak: İHA