Hakkari'de 'Sifir Atik Dünya Ortak Evimiz' Etkinligi

Hakkari Valiligi ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügünce ‘Sifir Atik Dünya Ortak Evimiz’ sloganiyla etkinlik düzenlendi.

Hakkari'de 'Sifir Atik Dünya Ortak Evimiz' Etkinligi
Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Programa Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik Spor Müdürü Emin Yildirim, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Salih Kaya, AFAD Müdürü Resul Karadeniz, kurum personeli ve ögrenciler katildi.

Programda konusan Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Nazmi Yakar, 1972 yilinda Isveç’in Stokholm kentinde yapilan Birlesmis Milletler Çevre Konferansi’nda alinan bir kararla 5 Haziran’in Dünya Çevre Günü olarak kabul edildigini söyledi.

Müdür Akar, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla 21 Mayis 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanan genelge ile 5 Haziran’in içinde bulundugu haftayi Türkiye Çevre Haftasi olarak ilan edilmistir. 2022 yili Bakanligimizin ‘Sifir Atik Dünya Ortak Evimiz’ slogani ile her yil Çevre Haftasi farkli bir tema ile kutlanmaktadir. Sifir atik; israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanmasini, atik olusum sebeplerini gözde geçirilerek atik olusumunun engellenmesi ve minimize edilmesini, atigin olusmasi durumunda ise kaynagin ayri toplanmasi ve geri kazaniminin saglanmasini kapsayan atik yönetim felsefesi olarak tanimlanan bir hedeftir. Sifir Atik Projesi’ne 2017 yilinda Cumhurbaskanimizin esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin öncülügünde basta Cumhurbaskani Külliyesi ve Bakanligimizda il stardi verilmistir. Bakanligimizca kamu kurumlari basta olmak üzere ülkemizin en ücra noktasina kadar sifir atik projesinin yayginlastirmasi için çalismalarimiz devam edecektir. Amacimiz gelecek nesillerimize yasanilabilir bir dünya birakmaktir. Çevre Haftasi programimizda destek veren Hakkari Belediyesi, Hakkari Üniversitesi, Milli Egitim Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Gençlik Spor Müdürlügü, Orman Müdürlügü ve tüm sivil toplum kuruluslarina sükranlarimi sunarim" seklinde konustu.

Program sifir atikla ilgili tiyatro gösterimi sunumu ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazirladigi müzik dinletisi sonrasinda gerçeklestirilen ödül töreni ile etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA