Gida Güvenligi Gününde Es Zamanli Denetim

2019 yilindan bu yana devam eden Dünya Gida Günü çerçevesinde Mugla Tarim ve Orman Il ve 13 ilçe Müdürlügünde es zamanli gida denetimi ve gida isletmelerine bilgilendirme yapildi.

Gida Güvenligi Gününde Es Zamanli Denetim
Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak yaptigi açiklamada, “Dünyada ve ülkemizde yasanan Covid-19 salginiyla insanlarin bagisiklik sisteminin güçlü olmasi gerekliligini bir kez daha gördük. Degisen dünyada gidaya özellikle saglikli gidaya erisim en önemli stratejik konularin basinda gelmeye basladi.

Bu anlamada da 2018 yilinda BM Genel Kurulu, 7 Hazirani Gida Güvenligi Günü ilan ederek saglikli gidaya erisime ve gerekliligine tüm dünyanin dikkatini çekmistir. Her vatandasimizin saglikli gidaya erisim hakki vardir. Bunun için ne gerekiyorsa yapiyor, var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

“Her yil gida kaynakli hastaliklardan birçok insan yasamini yitiriyor”

Il Müdürü Saylak açiklamasinda, “Her yil gida kaynakli hastaliklardan birçok insan yasamini yitiriyor. Bu durumun giderek artiyor olmasi gida üretiminden tüketimine kadar geçen sürecin gida biliminin isiginda gida güvenliginin saglanmasinin ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Geleneksel deneyimlerle gida bilimindeki gelismelerin bulusturuldugu dogru üretim modellerini denetleyen ve rehberlik yapan resmi otorite olan kurumumuz her dönem sahada özveri ile çalismasini yapiyor, yapmaya da devam edecektir. Saglikli yasamlar için gida güvenliginiz bizlere emanet. Buradan tekrar yasanilan bir olumsuzluk karsisinda ihbar hatlarini tekrar vatandaslarimiza sizlerin araciligiyla hatirlatmak isterim. 7/24 hizmet verdigimiz Alo 174 hattini arayarak, [email protected] adresine e-posta gönderilerek veya web adresi üzerinden canli destek yoluyla veya 0 501 174 01 74 ihbar hatlari üzerinden sikayetlerini iletebilirler” dedi.

Kaynak: İHA