BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, “Kiliçdaroglu, ’Bizim Libya’da, Suriye’de ne isimiz var’ demektedir. PKK ile PYD’yi ayni görmedigini dile getirmektedir. Ortaklik yaptiklari HDP’nin Ermenistan ile iliskileri ortadadir” dedi.

Destici, basin toplantisi düzenleyerek, 5 Haziran’in Dünya Çevre Günü oldugunu hatirlatti ve hükümetten Türkiye’nin deniz, göl, tatli su kaynaklarinin korumasi için radikal ve tavizsiz önlemler almasini istedi.

Destici, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 3600 ek göstergeye iliskin olarak, “Açiklanan sekliyle teklifin daha önce 3600 ek gösterge sözü verilen kamu görevlilerimizin taleplerini karsiladigini görüyoruz. Tüm kamu görevlilerimizin ek göstergeleri 600 puan yükseltildi. Bu da genel anlamda büyük memnuniyet olusturdu” ifadelerini kullandi.

Rusya-Ukrayna krizine iliskin Destici söyle konustu:

“Türkiye, kuzeyde tarafi olmaya zorlandigimiz Rusya ve Ukrayna arasindaki savasin, batida anlamsiz bir usul ve tarzda silahlandirilan gün geçtikçe bagimsiz bir devlet olmaktan çok ABD’nin oyuncagi olmaya dönüsen Yunanistan’in, doguda bölgesinde ABD’ye ait bir koloni olma hevesindeki Ermenistan’in, güneyde yine ABD tarafindan kurdurulmaya çalisilan bir terör devletinin tehdidi altinda bir varlik ve bagimsizlik mücadelesi veriyor."

Millet Ittifaki’nin basinda bulunan CHP ve onun etrafindakilerin batinin taleplerini karsilayacaklarini belirten Destici, “Kiliçdaroglu, ’Bizim Libya’da, Suriye’de ne isimiz var’ demektedir. PKK ile PYD’yi ayni görmedigini dile getirmektedir. Ortaklik yaptiklari HDP’nin Ermenistan ile iliskileri ortadadir. Bizim bu söylediklerimiz dogru degilse çikip ’PKK ile kim is birligi yapiyorsa onlarla masanin altinda veya üstünde is birligi yapmayacagiz, Dogu Akdeniz’den gemilerimizi çekmeyecegiz. Libya’dan çekilmeyecegiz’ desinler. Neden demiyorlar? Söylesinler, biz de muhalefetin normal bir yolda gittiklerini söyleyelim. CHP’nin basini çektigi muhalefet, iktidari PKK ile is birligi yaparak kazanmak istiyor. HDP ile is birligi yaptiginizda PKK ile mücadele edebilir misiniz? Irak ve Suriye’nin kuzeyinde operasyon yapabilir misiniz? Azerbaycan’la bu ortakligi devam ettirebilir misiniz? Türkiye’nin sinirlari içerisinde terör mücadelesi devam eder mi? ABD ile is birligi yaparsaniz Libya’da, Suriye’de varligimiz devam eder mi? Dogu Akdeniz’de adim atabilecek misiniz? Herkes iki yüzlülügü biraksin. Açikça ne yapacaklarsa millete açiklasinlar” dedi.

ABD’nin muhalefetteki dostlariyla birlikte, Türkiye’yi Yunanistan ve Ermenistan gibi kukla devlet haline getirmeye çalistigini ancak Türkiye’nin ABD’nin uydusu olmayacak kadar büyük bir ülke oldugunu vurgulayan Destici, "ABD’nin, ekonomi, Suriye, Yunanistan ve Ermenistan üzerinden Türkiye’nin aleyhine yürüttügü faaliyetlerin farkindayiz. ABD’nin FETÖ’yle, PKK’yla yapmak istediklerinin, Türkiye’deki birtakim siyasilerle kurduklari iliskilerin ve is birliklerinin de farkindayiz. Her hafta grup toplantilarinda, her gün televizyonlarda, her dakika sosyal medyada bu siyasilerin canhiras verdikleri iktidar mücadelelerini izliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA