Baskan Altinok'tan ABB'ye Uyari Açiklamasi 'Ankara'nin Altyapisi Acilen Yenilenmeli'

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, saganak yagis uyarilarina ragmen Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan hiçbir tedbir alinmadigini vurgulayarak “Ankara’nin altyapisi acilen yenilenmeli” dedi.

Baskan Altinok'tan ABB'ye Uyari Açiklamasi 'Ankara'nin Altyapisi Acilen Yenilenmeli'


Ankara’da ögleden sonra etkisini gösteren saganak yagis Keçiören’de de etkili oldu. Ilçede göle dönen yollarda kimi sürücüler araçlarini bulunduklari noktalara park ederken kimileri de caddelerde kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu. Birçok ana cadde ve sokakta rögar kapaklari yerinden çikarak kanalizasyon sulari yagmur sulariyla birlikte disari akti. Yayalar ise bulunduklari yolun karsisina geçmeye çalisirken büyük zorluk yasadi.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan bildirilen saganak yagis uyarilarina ragmen Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan hiçbir tedbir alinmadigini vurgulayarak su çagrida bulundu:

“Bugün Ankara ve Keçiören’e yagan yarim saatlik yagmur hayati felç etti. Ankara Büyüksehir Belediyesine sesleniyorum: Ankara’da acilen yagmur ve kanal projesinin tamamlanmasi lazim. Ayrica izgara ve mazgallarin sürekli temizlenmesi lazim. Ankara’da ciddi saganak yagis olacagina dair Meteoroloji günlerdir uyariyor. Tedbirli ve dikkatli olmamiz yönünde bizleri bilgilendiriyor. Bu uyarilara ragmen Keçiören’de birçok ev ve is yerini su basti. Yollar kanyona döndü, trafik kilitlendi. Yarim saatlik yagmurun faturasi bu. Yagmur iki saat yagsaydi Baskent’te birçok insanimiz hayatini kaybedebilirdi. Kimse giden canlari tekrar temin edemez ve geri getiremezdi. Devletimizin ve cumhuriyetimizin baskenti Ankara’da acilen altyapinin iyilestirilmesi, ekiplerin artirilmasi ve denetimlerin siklastirilmasi lazim. Temizliklerin periyodik yapilmasi lazim. Yoksa yagmur yagar, geride birçok aci ve felaket kalir. Iklimler degisiyor, dünya farkli bir yere dogru gidiyor. Lütfen bu konuda kayitsiz kalmayalim. Büyüksehir Belediyesi acilen üzerine düsen görevi yerine getirmelidir. Biz Büyüksehrin görevidir demeden tüm vatandaslarimizin yardimina kostuk. Bugün güçleri birlestirme, vatandaslarimizin yaralarini sarma günüdür. Ama tarihe büyük not düsüyorum. Acilen Ankara’nin altyapisinin genisletilmesi, mevcut altyapinin da iyilestirilmesi lazim.”
Kaynak: İHA