AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki'den Asgari Ücret Açiklamasi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, emekliler ve asgari ücretlilerin merak ettigi düzenlemeyle ilgili olarak yaptigi açiklamada; "Enflasyon karsisinda sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkini savunabilmek, gelirlerini daha artirici bir takim tedbirler almak hükümetin isi. Bu konuda da sirayla yavas yavas hepsi geliyor. Dün iki müjde vardi, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabir" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki'den Asgari Ücret Açiklamasi
Gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, ’Z Kusagi’ denilen gençlerin açik ara lider olarak Recep Tayyip Erdogan’i gördüklerini ifade ederek; "Gençlere sorduk, diyoruz ki soruda; ’Siz hayatta ne için mücadele edersiniz, ne için fedakarlik yaparsiniz, ne için mücadele edersiniz’? Buradan çikan sonuçlar ’Ben vatanim için, vatanimin bütünlügü için, bayragim için’ diyenlerin orani yüzde 75-80. Bundan daha güzel bir sonuç olabilir mi? Herkes ’Z Kusagi’ diye bir sey uydurabilir. Haliyle her dönemin kendine has getirdigi bir yenilik olabilir. Bunlar hayiflanarak söylenecek sözler. Ama gençligimiz de gayet iyi durumda, biz de çok özel olarak ilgileniyoruz. Hatta ’kimi lider olarak görüyorsunuz’ diye sordugumuz zaman açik ara Recep Tayyip Erdogan var. O yüzden biz kendimizden çok eminiz" dedi.



" 5 yillik aldiklari yetkiyi hakkiyla kullanmadan hepsi cumhurbaskani adayi"

Muhalefeti hayretler içerisinde izledigini sözlerine ekleyen Özhaseki; "Ne yazik ki bu dönemde yeni bir belediyecilik basladi.

Kendilerine göre de algi belediyeciligi diyorlar. Yapsinlar. Bizim yaptigimiz eserler kalacak. O algiyla, yalanlarla vakit geçirenlerin de hepsi kaybolacak. Çünkü ortada bir sey yok. Ama dehset hirslari var, hayret ediyorum. Hiçbir is yapmadan, sehrine bir sey katmadan 5 yillik aldiklari yetkiyi hakkiyla kullanmadan hepsi de Cumhurbaskani adayi. Hayretler içerisinde izliyorum" ifadelerini kullandi.

"Dün iki müjde vardi, önümüzdeki günlerde yine gelir"

Asgari ücret ve emekli maaslariyla ilgili bir düzenleme yapilip yapilmayacaginin sorulmasi üzerine ise AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki; "Dogru, enflasyonist bir ortam var. Pandemiden sonraki süreçte böyle bir yere geldik. Önemli olan burada fiyat baskilamasi kadar ayni zamanda da insanlarin alim gücünün artmasidir. Eger ki alabiliyorsaniz o önemli. Alamiyorsaniz, gücünüz yetmiyorsa, alim gücünüz yok olmussa iste tehlikeli olan bu. O yüzden de enflasyon karsisinda sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkini savunabilmek, gelirlerini daha artirici bir takim tedbirler almak da hükümetin isi. Bu konuda da sirayla yavas yavas hepsi geliyor. Dün iki müjde vardi, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabir" seklinde cevap verdi.
Kaynak: İHA