Ünlü Güzellik Merkezi Dalmis Beauty'den El Ve Ayak Bakimi Önerisi

Ünlülerin güzellik merkezi Dalmis Beauty yetkilisi ünlü modaci Mehmet Sait Dalmis, yüz bakiminin el ve ayak bakimi ile desteklenmesi gerektigini söyledi.

Ünlü Güzellik Merkezi Dalmis Beauty'den El Ve Ayak Bakimi Önerisi
Güzelligin sadece yüz bakimiyla ortaya çikmayacagini kaydeden Dalmis, vücudun bir bütün olarak ele alinmasi gerektigini ifade etti.

Yüz bakiminin el, ayak, tirnak bakimlariyla desteklenmesi gerektigini aktaran Dalmis, elleri ve ayaklari bakimsiz bir kadinin yüzünün çok bakimli olsa dahi güzel olarak nitelendirilmeyecegini belirtti.

Dalmis, “Eller, iletisimde en aktif kullandigimiz uzvumuzdur. Göz önünde oldugundan bakimli olmasi dikkat çekecektir. Iyi hissedebilmek için yüz ve el bakimi ayak bakimiyla tamamlanmalidir. Tirnaklarimiz ana maddesi keratindir. Sert ama parlak bir yapiya sahiptirler. Yogun is temposunda veya bakimsizliktan kirilabilir. Kirik veya bakimsiz tirnaklar ellerinizi ve ayaklarinizi çok kötü gösterecektir. Düzenli olarak kesmek ve bakimlarini yapmak gerekir. Oje, parlatici gibi ürünleri bakimdan sonra kullanmak daha harika bir sonuç doguracaktir. Eller, is yaparken çok fazla yipranir. Yipranan derinin kendini toparlamasi zaman alir. Derinin yipranmamasini saglamak önemli bir tedbirdir. Bulasik yikarken, çiçek ekerken, bir seyleri tamir ederken eldiven kullanilarak elin derisi muhafaza edilir. Eldiven çesitleri bulundugundan amacina uygun eldiven kullanilmasina da özen gösterilmeli. Korona virüs pandemisinde eller devamli sabunla yikanmakta. Çok sik yikanmasi ve sabun gibi yag dengesini bozucu ürünler kullanilmasi ellerin cildini bozuyor. Yikanan eller kurulanirken kullanilan havlular dahi zarar vermektedir. Olusan hasari tedavi etmek ve hasar olusumunun önüne geçmek için eller ve ayaklar düzenli olarak nemlendirilmelidir. Günesin zararli isinlari ellere ve ayaklara da zarar vermektedir. Özellikle yaz aylarinda ellere ve ayaklara günes koruyucu kremler sürülmeli. Ilkbahar, sonbahar ve kis aylarinda eller ayaklara oranla daha fazla günese maruz kaldigindan günes kremi kullanimi ihmal edilmemelidir. Ayak sagligi açisinda ayakkabi tercihi çok önemlidir. Rahat olmayan ayakkabilar, ayagin anatomisini bozar. Kalitesiz malzemeden üretilenler ise çesitli rahatsizliklara davetiye çikarir. Bundan dolayi kullanim amacina uygun rahat ve konforlu ayakkabilar tercih edilmeli” dedi.

Kaynak: İHA