Trakya'dan Dünyanin Dört Bir Yanina Ihracat

Türkiye’nin Avrupa’ya açilan bölgesi Trakya’dan dünyanin dört bir yanina ihracat devam ediyor. Trakya Bölgesi’nden dünya ülkelerine bir ayda 274,3 milyon dolar ihracat yapilirken, ithalat da 281,6 milyon dolar olarak gerçeklesti.

Trakya'dan Dünyanin Dört Bir Yanina Ihracat
Türkiye Istatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlügünün mayis ayi dis ticaret istatistiklerine göre mayis ayinda ihracat Edirne’de 5,5 milyon dolar, Tekirdag’da 237,2 milyon dolar, Kirklareli’nde ise 31,6 milyon dolar olarak gerçeklesti. Trakya Bölgesi’nde söz konusu ay toplamda 274,3 milyon dolarlik ihracat yapilmis oldu.

Mayis ayinda ithalat ise Edirne’de 5,6 milyon dolar, Tekirdag’da 262,6 milyon dolar, Kirklareli’nde 13,4 milyon dolar olarak gerçeklesti. Trakya Bölgesi’nde mayis ayinda toplam 281,6 milyon dolarlik ithalat yapilmis oldu.

Mayis ayinda Türkiye ihracat siralamasinda ilk üçte sirasiyla Istanbul, Izmir ve Kocaeli olurken, Tekirdag 14, Kirklareli 32, Edirne ise 64’üncü sirada yer aldi. Mayis ayinda Türkiye ithalat siralamasinda da ilk üçü sirasiyla Istanbul, Kocaeli ve Ankara alirken, Tekirdag 13, Kirklareli 38, Edirne ise 52’nci sirada yer aldi.

Edirne’de mayis ayinda en çok ihracat Bulgaristan, en çok ithalat Ukrayna ile yapildi. Kirklareli’nde mayis ayinda en çok ihracat Venezuela, en çok ithalat ise Rusya Federasyonu ile yapilirken, Tekirdag’da en çok ihracat Almanya, en çok ithalat Çin ile yapildi.

Türkiye Istatistik Kurumu ile Ticaret Bakanligi is birligiyle olusturulan genel ticaret sistemi çerçevesinde üretilen geçici dis ticaret verilerine göre ihracat mayis ayinda bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 15,3 artarak 18 milyar 984 milyon dolar, ithalat ise yüzde 43,5 artarak 29 milyar 588 milyon dolar olarak gerçeklesti.
Kaynak: İHA