SUBÜ Lisansüstü Egitim Enstitüsü'ne Yeni Müdür

SUBÜ Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatli görevi, Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Çaliskan’a devretti.

SUBÜ Lisansüstü Egitim Enstitüsü'ne Yeni Müdür
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde Teknoloji Fakültesi Dekanligi görevine atanan Prof. Dr. Zafer Tatli, görevi Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Çaliskan’a devretti. Devir teslim töreninde SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Naci Çaglar ile akademisyenler ve idari personeller yer aldi. Teknoloji Fakültesi’ndeki dekan degisikliginin Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nün müdür degisimini de tetikledigini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, yeni müdüre hayirli olsun temennisinde bulundu.

“Uluslararasi ögrencilerle ilgili açilim ve atilimlarimizi artirmamiz lazim”

Enstitünün is dünyasiyla siki bir diyalogunun olmasi gerektigini kaydeden Saribiyik, “Fatih hocamizin bir enerjisi var. Dekan yardimciligindan kaynakli yönetim tecrübesine, is dünyasiyla irtibata, proje deneyimlerine sahip. Ayrica is dünyasina danismanlik da yapti. Bunlari dogru bir yere kanalize etmemiz gerekiyordu. Bu nedenle Zafer hocamizdan bosalan enstitü müdürlügü görevine fikir birligi ile Fatih hocamizi getirdik. Yapilan iyi isler ve birakilan hos sedanin disinda geriye hiçbir sey kalmiyor. Üniversitemiz yeni bir üniversite. Herkesin yapacagi çok sey var. Is dünyasinin sorunlarina çözüm üreten Ar-Ge olmazsa olmazimiz. Bunun ana kaynagi yüksek lisans ve doktora tezleri. Lisansüstü ögrencilerimizin proje temelli yetismelerini önemsiyoruz. Is deneyimli yüksek lisans ve doktora da bizim için kiymetli. Proje kültürünün yayginlastirilmasi gerekiyor. Uluslararasi ögrencilerle ilgili açilim ve atilimlarimizi artirmamiz lazim” dedi.



“Üniversite is dünyasi is birligini içeren bir uygulama gerçeklestirdik”

Katkilari için ekibine tesekkür eden Teknoloji Fakültesi Dekani ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü Eski Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatli, “Kisitli imkanlarla basladik. Daha sonra bu imkanlarimiz genisledi. Güzel çalismalarla isleri belli bir noktaya getirdik. Is deneyimli yüksek lisans ve doktorayi ilk defa bizim üniversitemiz uyguladi. Üniversite is dünyasi is birligini içeren bir uygulama gerçeklestirdik. Fatih hocamizin görevi devralmasindan dolayi içim rahat. Kendisi saha deneyimine sahip. Baslattigimiz çalismalari daha da ileri götürecektir. Kendisine yeni görevi hayirli olsun" diye konustu.

Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çaliskan ise “Göreve layik gördügü için sayin rektörümüze çok tesekkür ediyorum. Elimizden geldigince göreve layik olmaya çalisacagiz. Zafer hocamiza da kurucu enstitü müdürü olarak bayragi bize kadar yükselterek tasidigi için tesekkür ediyorum. Kendisi birçok açilim yapti. Biz de onlari bir adim daha götürme çabasinda olacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA