Malatya'da 41 Ailenin Yaninda 46 Koruyucu Çocuk

Malatya’da 41 aile, 46 çocuga koruyuculuk yapiyor.

Malatya'da 41 Ailenin Yaninda 46 Koruyucu Çocuk
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin aile odakli hizmetlerinden "Koruyucu Aile" uygulamasinin yayginlastirilmasi amaciyla geçen yil ilan edilen ve bu yil ilk kez 81 ilde kutlanan ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ kutlamalari çerçevesinde Malatya’da da program düzenlendi.

Koruyucu ailelerle kahvalti programina, Vali Hulusi Sahin ve Esi Ebru Sahin, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve Esi Hafize Gürkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Galip Sökmen, koruyucu aileler ve çocuklar katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Galip Sökmen, “Gönül Elçileri Projesinin bir amaci da kuruluslarimizda 0-6 yas çocuklari birakmamaktir. Bu projeden önce ilimizde 7 ailenin yaninda 8 çocuk koruyucu aile hizmeti almakta iken su an 41 ailenin yaninda 46 çocugumuz bu hizmetten faydalanmaktadir. Sloganimiz ise “Koruyucu Aile Ol, Iki Cihanda da Mutlu Ol” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise “Çocuklarimizin ve Türkiye’mizin gelecegi ve sosyal baris açisindan çok önemli bir proje. Bu anlamda koruyucu ailelerimizi tek tek tebrik ediyorum ve minnettarligimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Vali Hulusi Sahin de, hayirda yarismanin en güzel örnegini Koruyucu Ailelerin verdigini söyleyerek, “Saf iyilik nedir deseler koruyucu ailelik diyebiliriz. Devletin korumasi altinda olan yetim, öksüz ve korumaya muhtaç evlatlarimiza bakma sorumlulugunu alip onlara sicak bir yuva, anne ve baba sefkati veren bu ailelerimiz gerçekten iyiliklerin en üst seviyesine yerlesebilirler” seklinde konustu.

.

Bir insani kurtarmanin bütün insanligi kurtarmak kadar degerli olduguna deginen Vali Sahin, bunun bilincinde olan koruyucu ailelerin bu evlatlari yetistirip millete faydali bireyler olarak topluma kazandirdiklarini söyledi.



Sahin, “Sizlere olan minnettarligimizi ifade edecek kelime bulamiyorum. Bugünler hayirda yarismanin unsuru olarak baskalarina da örnek olma, rol model olma firsati verir. Bu hayriniz toplumu kandil gibi aydinlatir ve yeni kandiller, yeni koruyucu aileler, yeni hayirli faaliyetlere de ön ayak olur” diyerek sözlerini tamamladi.

Koruyucu aileligin yayginlastirilmasi için 2012’de “Gönül Elçileri Projesine” öncülük eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in koruyucu ailelere göndermis oldugu “30 Haziran Koruyucu Aile Günü Tebrik Kartini" ailelere veren Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Sahin, aileler ve çocuklar ile tek tek ilgilenerek onlara çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA