Kritik Uyari Açiklamasi Bazi Ormanlik Alanlarda Piknik Yasaklandi

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada bazi ormanlik alanlarda piknik yapmanin yasaklandigi belirterek, yanginlara karsi uyarida bulundu.

Kritik Uyari Açiklamasi Bazi Ormanlik Alanlarda Piknik Yasaklandi


Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Valilik ve Orman Isletme Müdürlügü is birliginde 180 orman köyüne yanginla mücadele ve önlemeye yönelik malzeme dagitiminin yapildigi Gaziantep’te, Vali Davut Gül’den orman yanginlarina karsi kritik bir uyari geldi. Vali Gül uyarida bazi ormanlik alanlarda piknik yapmanin yasaklandigini duyurulurken, "Orman yanginlari açisindan kritik aylar basladi.

Ormanlara kontrolsüz giris çikislar yüksek risk olusturuyor. 1 Ekim tarihine kadar, düzenli piknik alanlarinin disindaki orman alanlarina girmek, piknik yapmak yasaklanmistir’’ ifadelerine yer verildi.

Kamu kurum yöneticileri ile de Orman Yanginlarini Önleme ve Tedbirleri Degerlendirme Toplantisi’nda bir araya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de toplantida kurum yetkililerini yanginlara kasi gerekli tüm tedbirlerin kisa sürede tamamlanmasini istedigi ögrenildi. Uyari ve toplantilarin ardindan ise sicakliklarin artmaya basladigi Gaziantep’teki ormanlik alanlarin çevrelerindeki tedbirler de arttirildi.

(Lider Olgun - IHA)
Kaynak: İHA