Iklim Aktivistleri Ellerini 1889 Tarihli Van Gogh Tablosuna Yapistirdi

Ingiltere’nin baskenti Londra’da bulunan Courtauld Gallery’deki Van Gogh sergisine gelen iki iklim aktivisti, ellerine sürdükleri yapistirici ile Van Gogh’un 1889 tarihli “Peach Trees In Blossom” (Çiçek Açmis Seftali Agaçlari) tablosunun çerçevesine yapistirdi.

Iklim Aktivistleri Ellerini 1889 Tarihli Van Gogh Tablosuna Yapistirdi


Ingiltere’nin baskenti Londra’da iki iklim aktivisti, iklim degisikligine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza atti. Baskentteki Courtauld Gallery’deki Van Gogh sergisine gelen aktivistler, ellerine sürdükleri yapistirici ile Van Gogh’un 1889 tarihli “Peach Trees In Blossom” (Çiçek Açmis Seftali Agaçlari) tablosunun çerçevesine yapistirdi. Ingiltere hükümetinin yeni fosil yakit ruhsatlandirma ve üretimini durdurmayi taahhüt etmesini saglamak amaciyla kurulan iklim aktivisti grup Just Stop Oil grubu üyesi olan 21 yasindaki Louis McKechnie, daha önce ise geçtigimiz mart ayinda Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle ile Everton arasindaki maçta kendisini kale diregine baglayarak gündeme gelmisti.

McKechnie, kendisinin ve eylemci arkadasinin tutuklanmasinin beklendigini belirterek, "Bu resme yapismis durumdayiz çünkü gelecegimiz için korkuyoruz. Ihtiyacimiz olan degisikligi elde etmenin baska bir yolu olsaydi, yapardik. Diger her seyi denedik" dedi.

Courtauld Gallery tarafindan yapilan açiklamada, söz konusu eylemin ögleden sonra gerçeklestirildigi ifade edilerek, eylem nedeniyle galerinin günün geri kalaninda ziyarete kapatildigi aktarildi. Açiklamada ayrica, Courtauld Gallery’nin yarin normal sekilde ziyarete açilacagi ifade edildi.

Daha önce 20 kez tutuklanmis ve 6 hafta hapis yatmis eski bir mühendislik ögrencisi olan McKechnie, Ingiltere’nin iklim degisikligi aktivistleri arasinda en taninan yüzlerden biri haline geldi.
Kaynak: İHA