I. Uluslararasi Ari Bilimleri Kongresi Online Olarak Gerçeklestirildi

Ardahan’in Hanak ilçesinde birçok çiftçi için egitim programlari düzenleyen Doç. Dr. Ulas Acaröz, uluslararasi kongre etkinlikleri çerçevesinde 1. Uluslararasi Ari Bilimleri Kongresi’ne baskanlik etti.

I. Uluslararasi Ari Bilimleri Kongresi Online Olarak Gerçeklestirildi
I. Uluslararasi Ari Bilimleri Kongresi (International Congress on Bee Sciences) (Icbees), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimlik ve Halk Sagligi Dernegi (VEHADER), Zafer Teknopark ve AKÜ

Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle 3 gün süreyle çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Kongrenin bilim kurulunu 160’den fazla üniversiteden 211 bilim insani olusturdu. Kongreye Belçika, Fransa, Isveç, Italya, Ispanya, Portekiz, Romanya, Venzuela, Brezilya, Hindistan, Fas, Yunanistan, Sirbistan, Cezayir, Polonya, Hirvatistan, Malezya, ve Türkiye’den olusan 18 farkli ülkeden, alanlarinda uzman, dünyaca taninmis 26 davetli konusmaci katildi.

Kongre Organizasyon Komitesi Baskani, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Ulas Acaröz’ün sunus konusmasi ile basladi.

Acaröz konusmasinda Aricilik ve Ari ürünlerinin önemine vurgu yaptiktan sonra kongreye 50’den fazla ülkeye ulasan katilimdan duyduklari mutlulugu ifade ederek kongrenin bu asamaya gelmesindeki destekleri için Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas’a ve Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Turan Civelek’e tesekkür etti. Akabinde AKÜ Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Turan Civelek, Arnavutluk-Tiran Tarim Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Erinda Lika, Istanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Pakistan - Lahore Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talat Naseer Pasha’nin açilis konusmalari ile devam edildi. Açilis konusmalarinda arilarin insan hayatindaki önemine vurgu yapildi. Kongrenin farkli ülke ve alanlarda arastirmacilar ile profesyonelleri bir araya getirecegi vurgulandi.100’den fazla bilimsel bildirinin sunuldugu I. Uluslararasi Ari Bilimleri Kongresinde oldukça genis bir bilimsel katilim gerçeklesti. Aricilik, Ari Hastaliklari, Ari Ürünleri ve Kullanim Alanlari ile ilgili konularin ele alindigi kongreye 500’e yakin ari konusunda çalismalari bulunan bilim insani ve sivil toplum örgütleri temsilcisi katilim sagladi. Ardahan’dan da Hanak TEMA Vakfi Temsilcisi Akin Saraçoglu’nun katilim sagladigi kongre hakkinda Doç. Dr. Ulas Acaröz ile bölgemizde önemli çiftçi egitimleri gerçeklestirdiklerini bu anlamda olumlu geri dönüs aldiklarini, önümüzde egitim dönemi içinde bu önemli kongrenin Ardahan’da uluslararasi hocalarimizi misafir ederek 2.sini düzenlemek için çalismalara basladiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA