Haftalik Kirasi 1.8 Milyon Avro

Dünyanin en zengin insanlarindan olan Bill Gates’in geçen yil Mugla’nin Bodrum ilçesine geldigi “Lana” isimli süperyat, yeniden ilçeye geldi.

Haftalik Kirasi 1.8 Milyon Avro
107 metre uzunlugunda ve 16 metre genisligindeki Lana isimli süperyat, yeniden Bodrum’a geldi. 2020 yilinda Italya’nin Livorno kentinde insa edilen 3 bin 891 grostonluk Lana, Bodrum Kalesi açiklarina demirledi. Dünyanin en büyük süperyatlari arasinda 60’nci sirada bulunan 200 milyon dolar degerindeki süperyatin haftalik kirasinin 1.8 milyon avro oldugu belirtildi. Gövdesi ve üst güvertesi alüminyum ve çelikten insa edilen yat, büyüklügü ile görenlerin dikkatini çekiyor. 8 kabinde 16 misafir agirlama kapasitesi bulunan “Lana”, kaptan dahil olmak üzere 34 mürettebat kapasiteli.

Süperyatta kimin oldugu ise merak konusu oldu. Dünyanin en zengin insanlari arasinda bulunan Bill Gates, 24 Ekim 2021 tarihinde Lana ile Bodrum’a gelmisti. UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan ve dünyanin en önemli su alti arkeoloji müzesine ev sahipligi yapan Bodrum Kalesi’ne giren Gates ve beraberindekiler, kalede 2 saat vakit geçirmisti.
Kaynak: İHA