Fendoglu, Medik Baraji Yazihan Sulamasi Projesinin Yatirim Planina Alinmasini Istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoglu, TBMM’de yaptigi konusmada, Malatya Medik Baraji Yazihan sulamasi ve rehabilitasyonu projesinin yatirim planina alinmasini talep etti.

Fendoglu, Medik Baraji Yazihan Sulamasi Projesinin Yatirim Planina Alinmasini Istedi
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoglu, TBMM Genel Kurulu 110. birlesiminde söz alarak konusma yapti. Fendoglu, “Medik Baraji kapali sulama projesinin yatirim planina alinmasini çiftçiler adina talep ediyorum ” dedi.

Fendoglu yaptigi konusmada, “Medik Baraji 50 yillik barajimiz Yazihan ve Sahnahan’da ki tarim arazilerimizin sulanmasinda önemli bir yere sahiptir. Bu çerçevede bu barajimizin sulama alani ile ilgili olarak rehabilitasyonu projesi devam eden Yazihan sulamasi ve rehabilitasyonu sonucunda buradaki sulama kapali sisteme dönüstürülecek. Böylelikle Sahnahan, Battalgazi ovasi ve Yazihan Medik barajindan sulanan kisim kapali sisteme dönecek.

Tarim ve Orman Bakanligimizdan çiftçilerimizin bu bölgedeki sulama sorununu çözülmesi için proje asamasinin hizlandirilip, yatirim planina almasini çiftçilerimiz adina talep ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA