Eskisehir'de Karavanla Otomobil Çarpisti Açiklamasi 2'Si Fransiz 5 Yarali

Eskisehir’de karavan ve otomobilin kafa kafaya çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda 1’i agir 5 kisi yaralandi. Karavanda sikisan Fransiz uyruklu 2 kisi itfaiye ve saglik ekiplerinin yogun ugraslari sonucunda kurtarildi.

Eskisehir'de Karavanla Otomobil Çarpisti Açiklamasi 2'Si Fransiz 5 Yarali
Kaza, Eskisehir Seyitgazi Karayolu 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Sebastien Marc Michel Deroo (28) idaresindeki DZ 159 DF plakali karavan ve Yasin S. (43) kontrolündeki 26 AEC 963 plakali otomobil kafa kafaya çarpisti. Kazanin etkisiyle otomobilde bulunan yola savrularak agir yaralandi. Fransa plakali karavanda bulunan Sebastien Marc Michel Deroo ve Oceane Virginie Nathalie Hourez ise araç içerisinde sikisti. Otomobilde bulunan sürücü Yasin S., Feriha S. (41) ve 15 yasindaki kizlari Begüm S. yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine jandarma trafik timleri, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Karavanda sikisan Deroo ve Hourez itfaiye ekiplerinin yogun ugrasi sonucunda bulunduklari yerden çikarildi. Olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan yaralilar kentteki hastanelere sevk edildi. Karavanda yarali bulunan yolcunun köpegini sormasi üzerine AFAD ekipleri kayip köpegi arama çalismasi baslatti.

Kaza nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar olustu. Yaralilarin hastaneye sevk edilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alinmasinin ardindan yol kontrollü olarak trafige açildi. Yaralilarin hayati tehlikelerinin bulundugu ögrenildi.

“Kaza aninda beyaz aracin bu tarafa dogru yöneldigini gördük”

Kaza aninda karayolunda seyir halinde olan ve olayin ilk anlarini gören baska bir sürücü Gamze Sari, “En önden biz geliyorduk. Kaza aninda beyaz aracin bu tarafa dogru yöneldigini gördük. Hatta tarladan uçtu falan dedik. Onun disinda canli köpegin gittigini gördük. Sonradan fark ettik. Köpegin gittigini gördük, acaba köpege çarpmamak için mi birbirlerine girdiler diye düsündük. Sanirim köpekte karavandaki arkadaslarinmis” dedi.

Kaynak: İHA