Emekliler Kahvesi Ve Kadin Kooperatifleri Satis Alani Açildi

Yapimi tamamlanan Emekliler Kahvesi ve Kadin Kooperatifleri Satis Alani, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek tarafindan törenle açildi.

Emekliler Kahvesi Ve Kadin Kooperatifleri Satis Alani Açildi
Muratpasa Ilçesi Ismet Inönü Kent Meydani’nda atil vaziyette bulunan binalar bastan sona yenilenerek, Emekliler Kahvesi ve Kadin Kooperatifleri Satis Alani olarak, Antalyalilarin hizmetine sunuldu. 400 metrekarelik alanin 200 metresi emekli vatandaslarin ücretsiz çaylarini içip dinlenebilecegi bir kafe olurken, diger 200 metrekarelik alan ise kadin kooperatiflerinin ürünlerini satabilecegi bir mekâna dönüstü. Kadin Kooperatifleri Satis Alani ve Ismet Inönü Emekliler Kahvesi, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açildi.

Projeler hayata geçiyor

Açilis töreninde konusan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak 3 yillik görev süremizce, devraldigimiz borç yükü, pandemi, ekonomik krizler, afetler, yangin felaketi gibi tüm olumsuz kosullara ragmen söz verdigimiz tüm projelerimizi teker teker hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bunun yaninda yarim kalan, halkimizin yararina olan projeleri de tamamliyoruz. Ayrica söz vermedigimiz ancak kentin ihtiyaci oldugunu gördügümüz birçok projeyi de hayata geçiriyoruz” dedi.



Halk ekmek üretime basliyor

Baskan Muhittin Böcek, Halk Ekmek Fabrikasi’nin da 30 Haziran Persembe saat 22.00’de üretime baslayacagini da müjdeledi. Baskan Böcek, “120 bin ekmek kapasiteli Antalya Büyüksehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasi’nda saglikli, ucuz ve Antalyalilara yarasir sekilde ekmek üretmeye devam edecegiz” dedi.



Kentlilik bilinci olusturulacak

Covid-19 pandemi sürecinde özellikle emeklilerin eve kapanarak sosyal hayattan uzaklastigina, sevdiklerini bile göremez hale geldigine dikkat çeken Baskan Böcek sunlari söyledi:

“Bugün açacagimiz Emekli Kahvemizle sizleri tekrar arkadaslarinizla bir araya getirerek yeniden sosyallesmenizi görmekten çok mutluyum. Burada bulusan sizler; farkli sehirlerde dogmus, farkli islerde çalismis bundan sonraki hayatinizi güzel Antalya’mizda sürdürmeye karar vermissiniz. Birlikte geçireceginiz zaman içerisinde farkli kültürleri paylasarak, kentlilik bilinci olusturmak en önemli hedeflerimizdendir.”

Kooperatif ürünleri halkla bulusuyor

Baskan Muhittin Böcek, yerelden kalkinma hedefi dogrultusunda tarladan sofraya kadar hiçbir araci olmadan, saglikli ve güvenilir üretimi de Antalyalilar ile bulusturduklarini ifade etti.

Baskan Böcek, “Hizmete açtigimiz Kadin Kooperatifleri Satis Alani’nda Toprak Ana, Yedi Renk ve KORKOOP tarafindan üretilen ürünleri Antalyamizla bulusturuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyemiz tarafindan desteklenen Korkuteli Üretim Kooperatifi ürünlerinin süpermarket reyonlarinda Antalya markasi olarak yer almasi ve tercih edilmesi bizi son derece memnun etmektedir” diye konustu.



Kooperatif ürünlerini inceledi

Baskan Böcek, Kadin Kooperatifleri Satis Alani’ni da gezerek, satilan ürünleri inceledi. Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, kadinlara hayirli isler dileyerek, açilis anisina fotograf çektirdi. Muhittin Böcek, Büyüksehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle de sohbet etti. Ismet Inönü Emekliler Kahvesi ve Kadin Kooperatifleri Satis Alani açilisinda mini bir konser veren Büyüksehir Belediye Bandosu da izleyenlerden büyük begeni topladi.
Kaynak: İHA