Cumhurbaskani Erdogan, 'Isveç 73 Teröristin Türkiye'ye Teslim Edilmesi Için Söz Verdi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, ”Bugün bize karsi kullanilan silahlarin yarin baska müttefiklerimize karsi kullanilmayacaginin hiçbir garantisi yoktur” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, 'Isveç 73 Teröristin Türkiye'ye Teslim Edilmesi Için Söz Verdi'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "PKK-YPG, FETÖ ve DEAS’in kanli yüzünü muhataplarimiza anlatmis olduk” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan, "Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik sürecinde yasananlar Türkiye’nin bu konudaki kirmizi çizgilerini ortaya koymustur. Ilk günden itibaren hassasiyetimizi ifade ederek, yapici ama kararli bir tutum sergiledik. Isveç ve Finlandiya liderleri ile dörtlü zirvesini gerçeklestirdik. Imzalanan mutabakat muhtirasinin, Türkiye’nin hassasiyetlerinin kabulü olarak görüyoruz, bu baslangiçtir. Asil olan verilen sözlerin hayata geçirilmesidir. Muhtirada kayitli hususlarin uygulanmasini titizlikle takip edecek ve adimlarimizi buna göre atacagiz” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan: "Bu muhtira diplomatik bir zaferdir."

Cumhurbaskani Erdogan, “Isveç 73 teröristin Türkiye’ye teslim edilmesi için söz verdi” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, "Gerek Putin ile gerekse Zelenskiy ile bu hafta sonu önümüzdeki hafta basinda telefon diplomasimizi sürdürmeye devam edecegiz. Baslamis bir yol haritamiz var. Bir an önce bu koridor isletmeye çalisacagiz. 20 kadar bölgede gemilerimiz var bu gemilerle de bu ürünlerin tahliyesini üçüncü ülkelere de bunlarin naklini saglamaya gayret edecegiz” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, “Baskan Biden elinden gelen adimlari atacagini söyledi.

Biden ile dün aksam yaptigimiz görüsmeden sonra heyetlerimizi yine gönderecegiz. Orada cumhuriyetçilerle de görüsmeler yapmak sureti ile, onlarin destegini almak suretiyle Biden’in samimi gayretleri ciddi bir destek olacaktir. Gecikmeden bir heyeti ABD’ye gönderecegim” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, “Parlamentomuzdan geçirmedikten sonra bu is yürümez. Isveç ve Finlandiya üzerine düsenleri yerine getirmeli. Onlar bu görevleri yerine getirmeleri halinde parlamentomuza göndeririz. Yerine getirilmezse bunun parlamentomuza gönderilmesi söz konusu degil. Ben istedim oldu süreci degildir. Bunun bilinci içerisinde bu adimlari atacaklar. PKK-YPG, FETÖ, terör örgütlerinin silinip atilmasi lazim. Bunlarla ilgili yasal düzenlemeleri bitirmesi lazim” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, “Yunanistan’in tutumu bizim siyaset anlayisimiza asla uymuyor. Son dönemde özellikle kedisine Istanbul’da verdigim yemekten sonra bir teklifte bulundum. Biz aramizdaki iliskileri ikili yapalim, üçüncü kisileri araniza sokmayalim dedim. Buna göre ABD’de Senato’da yaptigi konusma ile bizim bu anlasmamiz 2-3 hafta sonra tamamen tersine dönüstürdü. Sadece onunla kalmadi Davos’ta aynisini yapti. Adalar, adaciklar. Buraya özel ziyaretler yapip. Bu ziyaretlerde de silahlandirmak gibi gayretin içine girdi. Bu adalar, adaciklar ters olaydir. Oralari silahlandiramazsiniz. Yunanistan böyle bir adimin içerisine girdi. ABD’nin burada üs kurma olaylari, Rusya’ya karsi cevabi aliniyor. Benim halkim bunlari yutmuyor” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan, “(Isveç’in 73 teröristi teslim etmesi) Daha önce 60 teröristin iadesi konusunda bazi müzakerelerdeydiler. Simdi ise bunu 73’e çikardilar bu müzakereler esnasinda. Bu verdikleri sözü yerine getirecekler mi takipçisi olacagiz” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Devlet ve Hükümet Baskanlari Toplantisi’nin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, “(Isveç ve Finlandiya’nin verdigi sözler) Verilen söz yerine gelmezse o zaman sözlesmede ne varsa onun geregini yerine getiririz. Bu teröristleri bize vereceginizi söz veriyorsunuz, yasalari degistireceginizi söz veriyorsunuz. Bunlar yerine gelmezse. Verilen söz yerine gelecek. Sahsiyetli dis politika budur. Bu yerine gelmedigi takdirde Türkiye de verilen söz neyse bunu tutar. Isveç de ayni seyi söyledi, Finlandiya da sözlerini verecekler. Erdogan sözünü tutmazsa, Erdogan’a gereken hesap sorulur” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan, “(Isveç’in teröristleri iadesi) Isveç, metne göre ele alacaktir, verecektir, vermeyecektir. Görüsmelerde ne anladigimiz önemli. Bununla ilgili olarak da Isveç 73 kisiyi güncellestirecek, bize vereceginin sözünü verdi. Verir ya da vermez. Bu metin üzerinden takibini yapacagiz” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan, “Yunanistan germedikten sonra biz germeye merakli degiliz. 14 kez hava sahamizi ihlal eden Yunanistan bunun hesabini vermek durumundadir. 147 kez hava sahamizi ihlal edeceksin, Hava Kuvvetleri de cevabi verince rahatsiz olacaksin. Böyle bir sey yok. Adalar, adaciklar burayi silahlandirmaya gitmesi anlasmalara ters. Bu anlasmalari bir okusunlar, adimlarini buna göre atsinlar” dedi.

Kaynak: İHA