Baskan Findikoglu, Kastamonu'nun Mücbir Sebep Dahiline Alinmasini Istedi

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguz Findikoglu, Ekonomi Surasi toplantisinda Kastamonu’nun yasanan sel afetinden dolayi mücbir sebep dahiline alinmasini talep etti.

Baskan Findikoglu, Kastamonu'nun Mücbir Sebep Dahiline Alinmasini Istedi
Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in baskanliginda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nurettin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Ticaret Bakani Dr. Mehmet Mus’un katilimiyla TOBB Konferans Salonunda “Ekonomi Surasi” düzenlendi.

Toplantida Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguz Findikoglu, Kastamonu’nun yasanan sel nedeniyle mücbir sebep dahiline alinmasini talep etti.

Findiklioglu, talebiyle ilgili sunlari kaydetti: “Uzun süredir genisleme çalismalari devam eden ve kamulastirma süreci tamamlanamayan Merkez OSB’nin genisleme sürecinin bir an önce tamamlanmasi, mermer bakimindan önemli potansiyele sahip ilimizde rezerv alanlarinin ruhsatlandirilmasi, sürecinin hizlandirilmasi ve konuda firmalara kolaylik saglanmasi, Istiklal yolunun baslangiç noktasini temsil eden Inebolu Limani’nin mermer ve diger ürünlerin ticaretinde aktif olarak kullaniminin saglanmasi, yüksek enflasyon ortami, is dünyasinin düsük faizli ve uzun vadeli kredi bulabilme imkanini sinirlandirmaktadir. KGF ve KOSGEB araciligiyla uzun vadeli ve düsük faizli kredi destegi saglanmasi, özel sektörün sikintilarinin arttigi son dönemlerde proje bazli destek miktarinim artirilmasi ve bu desteklere basvuru konusunda da daha yogun danismanlik desteginin verilmesi, son dönemde yüksek miktarda artan maliyetlerin azaltilmasi için gübre, mazot ve tarimsal ilan desteklerin artmasini istiyoruz”

Ayrica Baskan Findikoglu, Kastamonu’da 27 Haziran’da il merkezi ve birçok ilçede yasanan sel felaketi sebebiyle Kastamonu’nun bir kez daha mücbir sebep dahiline alinmasini talep etti.
Kaynak: İHA