Ardahanli Besicilerden Büyük Kentlere Kurbanlik Sevki

Ardahanli besiciler, yaklasan Kurban Bayrami öncesi aralarinda Istanbul, Kocaeli, Bursa, Izmir, Ankara ve Rize’nin de bulundugu büyük kentlere kurbanlik sevk ediyor.

Ardahanli Besicilerden Büyük Kentlere Kurbanlik Sevki
Kent genelinde besicilik yapan vatandaslarin Kurban Bayrami öncesinde hazirliklari sürüyor. Besiciler büyük emekle ve özenle yetistirdikleri hayvanlari pazarlara getirerek görücüye çikardi. Yurt genelinde kurbanlik talebini karsilamaya çalisan besiciler, aralarinda Istanbul, Ankara, Rize ve Trabzon’un da bulundugu 20’ye askin kente kurbanlik gönderiyor.

Türkiye’de hayvanciligin bel kemiklerinden biri olan Ardahan’da kurbanlik telasi basladi.

Sabahin erken saatlerinde hayvan pazarinda baslayan hareketlilik, gün boyu devam ediyor. Kimi kurbanini satmaya çalisirken, kimi de kurbanlik sevkiyatlariyla mesgul oluyor. Tir ve kamyonlara doldurulan büyükbas kurbanliklar, satilacagi illere dogru yol aliyor. Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, yaklasik 371 bin 613 büyükbas, 199 bin 267’de küçükbas hayvan varligina sahip Ardahan’da kurban sevkiyatinin basladigini ifade etti.

Önceki yillara oranla hayvan sevkiyatinin çok düsük oldugunu ifade eden yetkililer, su ana kadar 22 tir yüklü hayvanin sevk edildigini ifade ederek, hayvan sagligi sube müdürlüklerinde sevk öncesi hayvanlarin saglik kontrolünden geçirildigini ve belgelerinin incelendigini belirtildi.

Besicilerin magdur olmamasi için gerekli tüm tedbirlerin alindigini dile getiren yetkililer, "Kurban Bayrami’na sayili günler kala büyük ve küçükbas hayvanlar basta Rize, Trabzon, Kocaeli, Bursa, Ankara, Istanbul ve Izmir olmak üzere büyük sehirlere gönderilecek. Yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla hayvan nakilleri en hizli sekilde yapilarak, hayvan sahiplerini bekletmemek için kurum olarak gerekli tedbirler alindi. Asisi eksik olan ve küpesi olmayan bir tek hayvanin bile nakledilmesi mümkün degil’’ dedi.

Kaynak: İHA