Yasli Kadina Kapkaç Kamerada Açiklamasi Kadinlari Hedef Alan Çete Çökertildi

Beyoglu’nda motosikletli ve kaskli iki sahis, hedef aldiklari 5 kadinin çantasini kapkaç yaparak kaçti. Olay ani kameralara yansirken Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri kapkaç çetesini, kullandiklari çalinti motosikletten tespit ederek kiskivrak yakaladi. Adliyeye sevk edilen sahislar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yasli Kadina Kapkaç Kamerada Açiklamasi Kadinlari Hedef Alan Çete Çökertildi


Beyoglu Piyalepasa, Halicioglu, Piripasa ve Fetihtepe Mahalleleri’nde farkli zamanlarda yasanan olaylarda kadinlari hedef alan kaskli iki sahis, motosikletle dolasmaya basladi.

Sahislar takibe aldiklari Nebahat Y., Dilek T., Gülbahar Y., Nuran Ç. ve Mahmure E.’nin çantasini, yanlarina motosikletle yaklasip saniyeler içerisinde kapkaç yapti. Magdur kadinlarin sikayeti üzerine harekete geçen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, süpheli sahislari yakalamak için ilçe genelinde çalisma baslatti.

KAPKAÇ ÇETESI KADINLARI HEDEF ALIYORMUS

Olaylarin yasandigi bölgelerdeki güvenlik kamerasi görüntülerini tek tek inceleyen ekipler, sahislarin kullandigi motosikletin plakasini tespit ederek çalinti oldugunu belirledi. Motosikleti çalan sahsin ise Kadircan S. oldugunu bulan Beyoglu polisi, bir süre sonra cezaevine girdigi ögrenilen ve 37 suç kaydi olan sahsin deposuna baskin düzenledi.

Baskinda kapkaçlilarin kullandigi motosiklet ele geçirildi. Devam eden çalismalarda polis ekipleri, yaptiklari istihbari çalismalar sonucunda kapkaççilarin ise emniyette toplamda 14 suç kayitlari olan Yunus Emre G. ve Polat T. oldugunu tespit etti.

BEYOGLU POLISI KAPKAÇÇILARI KISKIVRAK YAKALADI

Kadinlarin adeta kabusu haline gelen kapkaççilarin son isinden yola çikan polis ekipleri, sahislarin oldugu tespit edilen iki farkli adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda kapkaççilar Yunus Emre G. ve Polat T. kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinarak emniyete götürülen sahislar, islemlerinin ardindan sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece “kapkaç” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YASLI KADINA KAPKAÇ ANI KAMERADA

Beyoglu’nda yasli kadinin, kapkaç magduru oldugu anlar kameraya yansidi. Görüntülerde, sokak içerisinde yürüyen kadinin arkasindan gelen motosikletli kapkaççilarin çantayi alarak kaçtigi, yasli kadininda arkalarindan kosmaya çalistigi görülüyor.

(Dogan Can Cesur - Onur Dursun - IHA)
Kaynak: İHA