Turkcell Bayilerinin Pasaj Pazaryeri Içerisindeki Cirosu Yüzde 61'E Ulasti

Turkcell Pasaj, Turkcell’in fiziksel magazalariyla birlikte büyüyor. Magazalarin dijital müsterilere erisimini artiracak süreç, ayni zamanda Pasaj’in cirosunu olumlu etkiledi ve Turkcell bayilerinin Pasaj içerisindeki cirosu yüzde 61’e ulasti.

Turkcell Bayilerinin Pasaj Pazaryeri Içerisindeki Cirosu Yüzde 61'E Ulasti
Sadece elektronik ürün satisi yapan pazaryeri Pasaj, Turkcell’in fiziksel magazalariyla birlikte büyümeye devam ediyor. Turkcell, magazalari ve online pazaryeri platformu Turkcell Pasaj’la müsterilerine ayni kalitede müsteri deneyimi sunmaya odaklandi. Magazalarin dijital müsterilere erisimini artiracak süreç, ayni zamanda Pasaj’in cirosunu olumlu etkiledi ve Turkcell bayilerinin Pasaj içerisindeki cirosu yüzde 61’e ulasti. Haziran ayini rekorla kapatan Turkcell Pasaj’in cirosu bir önceki yilin ayni dönemine kiyasla 3 kat artis gösterdi. Platformun ürün bazli satis adedi ise bir önceki yilin ayni dönemine göre 2 kat artti.

“Hem fiziksel hem dijital satis kanallarinda ayni kalitede müsteri deneyimi sunmak fark olusturacak”

Gelecegin perakendesinde, fiziksel magazalari ve dijital satis kanallarinda ayni kullanici deneyimi ve seffafligi saglayan firmalarin fark olusturacagina dikkat çeken Turkcell Bireysel Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Kadri Özdal, “Online pazaryeri platformumuz Turkcell Pasaj kapsaminda tüm bayilerimizi sistemin içerisine dahil ederek müsterilerimize bir Turkcell magazasinda yasadigi kalite ve güveni dijital ortamda da sunmayi hedeflerken, magazalarimiza da dijital müsterilere ulasma firsatini sunuyoruz” dedi.

Özdal sözlerini söyle sürdürdü: “Satis kanallarini kesintisiz bir sekilde müsteriyle bulusturma prensibiyle yola çiktigimiz Turkcell Pasaj, simdi de Pasaj Tablet projesiyle Turkcell bayilerinin içerisinde yer aliyor. Bu entegre ve bütüncül bir kanal deneyimi sunan projeyle Turkcell magazalarini ziyaret eden müsterilerin daha genis teknolojik ürün yelpazesine ulasmasini ve bayilerimizin stok tutmadan satis yapmasini sagliyoruz.”

“Esnek alisveris deneyimi sunan ‘Bi Tikla Magazada’ tüm hiziyla devam ediyor”

Özdal, devam eden uygulamalarla ilgili de açiklamada bulundu: “Turkcell Pasaj üzerinden alisveris yapan müsterilerimiz verdikleri siparisi istedigi yerden teslim aliyor. Turkcell bayilerinin Pasaj üzerinden yapilan satislari, müsterinin istekleri dogrultusunda magazalarindan teslim ettigi esnek alisveris deneyimi saglayan ‘Bi Tikla Magazada’ kullanimi bir önceki döneme göre 2 kat artmis durumda. Bu sayede teslimat esnekligini tüm müsterilerimize sunmus oluyoruz. Müsterilerimiz siparislerini isterse adreslerine göndererek kapida teslim aliyor isterlerse de kendilerine en yakin magazaya giderek teslim alabiliyor.”

Kategoriler arttikça bayilerin telefon disi ürünlerdeki dijital satislari da artiyor

Müsterilere kapsamli ürün seçenegi sunmayi önceleyen Pasaj’da yeni kategoriler de yerini almaya devam ediyor. TV & Beyaz Esya, Küçük Ev Aletleri ve Kisisel Bakim ürünleri satisini oldukça hizlandiran Pasaj; Dijital Kodlar, Pet Shop, Spor Outdoor Ürünleri, Elektriksiz Mutfak ve Ev Gereçleri gibi kategorilerin de eklenmesiyle kullanicilarina zengin bir ürün çesitliligi sunuyor. Ayrica Pasaj’in magaza entegrasyonu sayesinde, Turkcell bayilerinin dijital satislarinda telefon disi satis penetrasyonunun artisi, sektörün gelisimi ve uzmanlik açisindan da önem arz ediyor.

En iyi müsteri deneyimi için platformdaki saticilar özenle seçiliyor

Pasaj’in güvenilir is ortaklari, kullanicilara en iyi müsteri deneyiminin sunulmasi, kaliteli ve güvenli bir online alisveris deneyimi saglanmasi için özenle seçiliyor. Pasaj’da satici olabilmek için öncelikle aranilan özellik, mükemmel müsteri deneyimi sunmaktan geçiyor. Platformdaki bir ürünün siparis anindan teslimatina, satis sonrasi hizmet ve müsterilerin bir sonraki alisverisine kadarki tüm süreç en iyi sekilde yürütülüyor. Platform müsterilerin, tedarikçilerin ve bayilerin geri bildirimleriyle gelismeye devam ediyor. Pasaj, sinirli sayida tedarikçisiyle elektronik dünyasinda Türkiye garantili ürünlerin sergilenmesinden ve satilmasindan satis sonrasi hizmete kadar, satisi yapilan her ürünün arkasinda duran bir alisveris platformu olarak kullanicilarina hizmet veriyor. Pasaj’da verilen siparisler 1 is günü içerisinde ücretsiz kargo seçenegiyle müsterilere ulasiyor. Istanbul içi teslimatlar ürünün alis saatine göre maksimum 24 saat içerisinde aliciya teslim ediliyor.
Kaynak: İHA