SOLOTÜRK Hayrani Minik Çinar, Pilotluk Hayali Için 10 Yil Sonrasina Sözlesti

SOLOTÜRK hayrani 6 yasindaki Çinar Yücel Bentürk, pilotluk hayallerini gerçeklestirmek için 10 yil sonrasi için sözlesti.

SOLOTÜRK Hayrani Minik Çinar, Pilotluk Hayali Için 10 Yil Sonrasina Sözlesti
Kibris gazisi Yalçin Gez’in torunu 6 yasindaki Çinar Yücel Bentürk’ün en büyük hayali SOLOTÜRK ekibinin pilotu olmak. Hayrani oldugu pilotlarin gösterilerini izlemek için birçok sehre giden Çinar, son olarak Yalova Belediyesi organizesinde kente gelen SOLOTÜRK üyeleriyle bulustu. Gösteriyi babasiyla yaptigi SOLOTÜRK’ün F-16 savas uçagi maketi ile takip eden Bentürk, “Benim dedem Kibris gazisi. Ben de gazi torunuyum. Ilk evdeki uçagim budur. Evde fazlasi da var. Parçalari bulmasina yardim ederek bu maketi babamla birlikte yaptim. SOLOTÜRK gösterisini izledikten sonra pilot olmaya karar verdim” dedi.

Minik hayraniyla bir araya gelen SOLOTÜRK ekip üyesi Hava Pilot Binbasi Emre Mert ise Çinar’i aralarina beklediklerini söyledi.

Çinar’a sagligina dikkat etmesi yönünde tavsiye veren Mert, “Annenin babanin sözünü dinle, derslerine güzelce çalis. Bu uçagin gerçegi bizde var. Sen büyüyünce biz uçagi sana verelim. 10 sene sonra seninle bulusalim” dedi.

Minik Çinar’in annesi Nilay Bentürk ise çocugunun Yalova’da 2019 yilinda yapilan SOLOTÜRK gösterisini izlerken 3 yasinda oldugunu ifade etti.

O günden bu yana kadar gösteri yapilan illere gittiklerini anlatan Bentürk, “Oglum tam bir SOLOTÜRK hayrani ve onlari gördükçe pilot olma aski daha da olusuyor. Simdiden maketlerini kendi elleriyle yapiyor. Insallah vatanimiza, milletimize hayirli bir evlat olur. Allah bu ekibi basimizdan eksik etmesin” diye konustu.

Kaynak: İHA