Saglik Ordusuna 350 Yeni Hekim

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Tip Fakültesi, düzenledigi 47. Dönem Mezuniyet Töreni ile 350 mezununu daha saglik ordusuna dâhil etti.

Saglik Ordusuna 350 Yeni Hekim
BUÜ Tip Fakültesi 2021-2022 Egitim-Ögretim dönemini tamamladi. Fakülte yönetimi tarafindan organize edilen 47. Dönem Diploma Töreni Görükle Kampüsü’nde gerçeklestirildi.

Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ahmet Yildiz, Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Bursa Tabip Odasi Baskani Dr. Levent Tufan Kumas, akademisyenler, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Kürsüye çikan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz konusmasinda; “Bizim gelenegimizde bu meslegin adi ‘Hekim’dir. Bu çok anlamli bir adlandirmadir. Hekim kelimesi esasen Arapçadaki ‘Hakîm’ kelimesinin Türkçelesmis halidir. Hakim yaradanimiz Cenab-i Hakk’in isimlerinden biridir. O halde bu meslek tabiri caizse Allah’in en güzel isimlerini kendi varliginda içkin hale getirmis kisinin niteligidir. Hekim kelimesinin Türkçemizdeki tam karsiligi bilge kisi demektir. Bilge olabilmek için muhakkak bir bilgi temelinin olmasi gerekir. Önce kendinizi taniyacaksiniz, esyayi taniyacaksiniz, varligi taniyacaksiniz, nihayetinde yaradani taniyacaksiniz ve bu bilgi üzerine de canliyla ve cansizla iliskinizi düzenleyeceksiniz. Buna adalet diyoruz. Bilge kisi her zaman adaletli olmak zorundadir. Ancak bilen kisi adil olur. Adil olan da bilgece is yapmis olur. Iste o zaman yasanabilir bir dünyaya kavusuruz. Genç hekim kardeslerimize sesleniyorum; çok önemli bir görevi ifa edeceksiniz. Siz insana hizmet ettiginiz sürece toplum sizi bas taci yapacaktir. Sizleri bu donanimla yetistiren hocalarimiza sükran borcumuz var. Kiymetli anneler ve babalar da çocuklari ile ne kadar övünseler azdir. Insallah bu çocuklarin yapacaklari her türlü iyilik sizlere de yansiyacaktir. Hepinizin yolu açik olsun. Rabbim yar ve yardimciniz olsun” seklinde konustu.

11 ülkede 23 uluslararasi mezun

Mezuniyet Töreni’nde kürsüye çikan BUÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, pandemi yükünün azalmasindan sonra maskesiz sekilde bir mezuniyet töreni gerçeklestirmis olmaktan dolayi mutluluk duyduklarini söyledi.

47. Dönem Mezuniyet Töreni ile Türkiye ve dünya saglik ordusuna yaklasik 350 hekim daha katacaklarini açiklayan Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya; “Mezunlarimizin arasinda Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Israil, Rusya, Karadag, Arnavutluk, Iran, Suriye ve Irak’tan olmak üzere 23 uluslararasi mezunumuz da bulunmaktadir. Ülkemizde Sayisi 125’i asan Tip Fakültelerine alinan ögrenci sayisi her yil artiyor. Ülkemizde hasta basina düsen doktor sayisi Avrupa Birligi ortalamasinin altinda olsa da bu açik her geçen yil hizla kapaniyor ve birkaç yil içerisinde Avrupa Birligi ortalamasinin üzerine çikacagiz. Hal böyleyken issiz hekimler yaratmamak için Tip Fakültelerine giris kontenjanlari yavas yavas düsürülmelidir. Daha ögrenciyken ögrencilerimizin yurtdisi hayalleri kurmasi bizleri derinden düsündürmelidir. Son iki yilda salginla çarpisirken içimizde agir hastalananlar da olmasina ragmen aramizdan hiçbir akademisyenimiz sikayet etmedi. Fedakarca çalistik ve tehlikeyi gögüsledik. Egitim süreçleri içerisinde ailelerin bizlere emanet ettigi ögrencilerimizin her birini kendi evladimiz gibi gördük. Bildiklerimizi esirgemeden aktardik. Onlara sadece mesleki bilgi degil, hayati, profesyonelligi, insanligi, sorumlulugu ve görev bilincini elimizden geldigince ögretmeye çalistik. Onlari ilk gün huzurlarinizda giydirdigimiz beyaz önlükler gibi lekesiz, piril piril bir sekilde isledik, yapilandirdik ve hayata hazirladik. Bugün onlari aldigimizdan daha donanimli bir sekilde sizlere teslim ediyoruz. Onlar artik ülkemizin ve dünyamizin saglik ordusunun genç subaylaridir." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili ve Bursa Tabip Odasi Baskani dereceye giren ögrencilere hediyeler verirken, 47. Dönem Birincisi olan Dr. Berfin Nazli Torun Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya ile birlikte yas kütügüne plaket çakti. Tören, mezun ögrencilerin ani belgelerini almalari ve kep firlatmalarinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA