Payas Belediyesi, Fen Lisesi Için Pansiyon Yapacak

Sehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 2022-23 ögretim yilinda Payas Fen Lisesi’ne dönüstürülmesi tanitim toplantisinda konusan Payas Belediye Baskani Bekir Altan, “Fen Lisesi bir hayaldi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Payas Belediyesi, Fen Lisesi Için Pansiyon Yapacak
Sokollu Mehmet Pasa Külliyesinde gerçeklesen Payas Fen Lisesi tanitim toplantisina konusan Altan, Payas Fen Lisesi bir hayal oldugunu belirterek, “Yillar önce Nursan Anadolu Lisesinin temelini atmadan Payas Belediye Hizmet Binasi yapmak üzere kamulastirdigim araziye Anadolu lisesi yapmak üzere çalisma baslattik. O zaman fen lisesi istenmisti, olmadi çünkü devletimizin bütün Türkiye genelinde yaptigi çalismada her ilde tek fen lisesi olsun düsüncesi vardi. Iskenderun’da o tarihte fen lisesi yoktu. Payas’in vizyonunu Hatay’da bir tane olan okulu Payas’a istemistim. Bir tane okul arazisinden 2 tane okul kazandirdik sehrimize. Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulu ve Nursan Anadolu Lisesini yaninda bulunan araziye kamulastirarak ilkokul yapilmasi için Milli Egitim Bakanligi’na devrettik. Ilçe milli egitim müdürümüz, ilçe baskanimiz birlikte yaptiklari çalisma neticesinde Fen Lisesine ihtiyaç var, bir de sinavla girilen okullara ihtiyaç var. Payyas’taki egitim seviyesi yükselsin buraya fen lisesi yapalim mi? diye düsüncelerini aktardilar. Biz de neden olmasin diye çalisirken pansiyonun ilkokul yapilacak araziye oturtulmasi ve oranin Fen Lisesi olarak dönüstürülmesi bir süre tartisildi. Ancak daha sonra Ilçe Milli Egitim Müdürümüz daha genis bir arazi olan Sehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince niye olmasin diye baslattigimiz süreç içe kaymakamimiz Polat Kara’nin gayretleriyle gerçeklesti. Vekilimiz Haci Bayram Türkoglu’nun kapisini çaldik. Vekilimiz Haci Bayram Türkoglu Milli Egitim Bakanimizindan sözü alarak sonuca ulastirdi” dedi.

Sokollu Mehmet Pasa Külliyesinde gerçeklesen Payas Fen Lisesi tanitim toplantisina Payas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Payas Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile fen lisesi ögrencileri için pansiyonunu Payas Belediyesi yapacak. Fen lisesine pansiyon yapilmasi için 50 Milyon Liranin altina imzami attigini bildiren Baskan Bekir Altan, “Eger ki bu pansiyon yapilmazsa veya taahhütte bulunulmazsa bu is olmayacak denildiginde ben 3 ay içerisinde okullar açilmadan ögrenciler gelmeden biz bu pansiyonu yapip devletimize teslim ederiz dedim. Yetistiremedik mi otel kiralarim” dedi.

Toplantiya, Kaymakam Polat Kara, Milli Egitim Müdürü Mustafa Danisan, siyasi parti temsilcileriyle çok sayida vatandas katildigi törende Baskan Altan, konusmasinin sonunda Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan ile Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA