Kuyumcu Soygununda Dehset Anlari Kamerada

Adana’da kuyumcu dükkanina girip yaklasik yarim kilo altin gasp eden zanlilar yakalanip tutuklandi. Olay aninin da görüntüleri ortaya çikti.

Kuyumcu Soygununda Dehset Anlari Kamerada
Edinilen bilgiye göre olay, 14 Haziran günü saat 20.00 siralarinda Yüregir ilçesi Dedekorkut Mahallesi’nde meydana geldi. Motosiklet ile Çukurova Caddesi’ndeki kuyumcu dükkanina gelen cerrahi maskeli iki kisi, tabanca ile is yeri sahibi Hanifi Çetinkaya’yi tehdit edip, “Kasayi aç, yoksa kafana sikariz” dedi.

Süphelilerden biri panige kapilan Çetinkaya’yi iki bacagindan tabancayla vurduktan sonra, camekandaki yaklasik yarim kilo altin ile 350 dolari yanlarinda getirdikleri çantaya doldurdu. Bu sirada is yerindeki Çetinkaya’nin çiragi ve yegeni kosarak disari çikti. Soygunun ardindan süpheliler, olay yerine geldikleri motosikletle kaçti. O anlar is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine Gasp Büro Amirligi ekipleri sevk edilirken, yarali Çetinkaya ise vatandaslar tarafindan yakindaki özel bir hastaneye götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapilan Çetinkaya, daha sonra Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisi tamamlandiktan sonra taburcu edilen Çetinkaya’nin, saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Bölgedeki güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen polis, süphelilerin kasten yaralama ve tehdit suçlarindan çok sayida kaydi bulunan Ali Turhak (25) ile Umut Özgün (19) oldugunu belirledi. Süphelilerin Seyhan Mahallesi’ndeki bir evde saklandigini belirleyen polis, adrese operasyon düzenledi.

Polisin geldigini gören süpheliler, evden çikip kaçmaya basladi.

Polis, takip ettigi süphelileri ara sokakta yakaladi. Evde yapilan aramada ise bir miktar altin ile 350 dolar ele geçirildi.

Emniyete götürülen süphelilerin, altinlari bozdurup harcadiklari belirlendi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ali Turhak ile Umut Özgün, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA