BEÜ'den Tibbi Cihazlar Ile Ilgili Projelere Destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinasyon Birimi üyeleriyle yapilan toplantida, tibbi cihazlar ile ilgili projelere destek olma karari alindi.

BEÜ'den Tibbi Cihazlar Ile Ilgili Projelere Destek
Tibbi cihaz ihtiyaçlarinin ülke içinde giderilerek tasarruf saglanmasini amaçlayan karar hakkinda açiklamada bulunan üniversite yönetimi, söz konusu kararin akademik personelleri proje üretmek konusunda tesvik edecegini dile getirdi.

Söz konusu proje hakkinda konusan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, tibbi cihazlarin genel olarak yurt disindan temin edildigini, bunun da ciddi bir maliyete yol açtigini ifade etti.

Ancak böylesi bir destekle ihtiyaç duyulan tibbi cihazlarin ülke içinde üretilebilir hale getirilebilecegine dikkat çeken Rektörümüz ayrica yeni fikirlerin de hayata geçirilebileceginin altini çizdi. Proje destek kosullarinin oldukça esnek oldugunu hatirlatan Rektörümüz basvuru için herhangi bir zaman sinirinin olmadigini, isteyenlerin yil boyunca basvuruda bulunabilecegini belirtti.

‘Kamu-özel sektör isbirligi artabilir’

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özölçer güdümlü proje fikirlerine önem verdiklerini söyleyerek, “Tibbi cihaz gelistirmeye yönelik projeler konusunda akademik personellerimiz bagimsiz basvuruda bulunabilir. Ancak çok disiplinli çalismalari önemseyen Üniversitemiz bu konuda da üniversite- kamu ve özel sektör isbirligini desteklemektedir. Akademisyenlerimizin bagimsiz olarak basvurmasi halinde tamamen desteklenecek. Kamu kurulusu ya da özel sektör is birligi ile basvurmasi halinde ise destegin bir kisminin üniversiteden bir kisminin da isbirlikçi kurulustan karsilanacak. Bu destegin tibbi cihaz teknolojisindeki ilerlemelere katki saglayacak ve meyvelerinin 2-3 yil gibi kisa bir sürede toplanacagini düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA