Safranbolu'nun Tarih Hafizasi Aytekin Son Yolculuguna Ugurlandi

Karabük’te geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden arastirmaci, yazar ve gazeteci Aytekin Aytekin (Kus) kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi.

Safranbolu'nun Tarih Hafizasi Aytekin Son Yolculuguna Ugurlandi
Safranbolu ilçesinin tarihi ve tanitiminda büyük katki saglayan arastirmaci yazar ve gazeteci Aytekin Aytekin (Kus) geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetti.

Safranbolu’nun tarihi ve tanitiminda büyük katki saglayan Karabük’ün ilk Gazetecilik Yüksek Okul mezunu arastirmaci yazar ve gazetecisi olan 75 yasindaki Aytekin Aytekin (Kus), Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinde kalp krizi geçirdi. Yapilan tüm müdahaleye kurtarilamayan Aytekin için Safranbolu Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cuma namazini müteakiben kilinan cenaze namazina Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen, Özel Idare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, siyasi parti temsilcileri, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Baskani Metin Kaya, Karabük Iletisim Dernegi Baskani Ilhan Alpboga, is insanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Cenaze töreninde konusan Safranbolu eski belediye baskanlarindan Kiziltan Ulukavak, Aytekin Aytekin’in, yazdigi kitaplarin ve eserlerinin birer hazine oldugunu ve 50 yili askin Safranbolu’nun tanitimi için ömrünü verdigini söyledi.



Kilinan cenaze namazinin ardindan Aytekin’in naasi Safranbolu aile mezarligina defnedildi.
Kaynak: İHA