Bakan Kurum'dan Dar Gelirliler Için Konut Açiklamasi

Isparta’da temel atma ve açilis törenlerine katilan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandasimiz kalmayincaya kadar; konutlar insa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularimizi mutlu etmeye; askla, sevkle, azimle devam edecegiz" dedi.

Bakan Kurum'dan Dar Gelirliler Için Konut Açiklamasi
Bakan Murat Kurum, Isparta Kültür Merkezi’nde düzenlenen Karaagaç Millet Bahçesi, Ilk Fidan Dikimi ve Toplu Açilis Töreni’ne katildi.

Törene, TBMM Baskanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Aydin Barus, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, TOKI Baskani Ömer Bulut ve çok sayida vatandas katildi.

Törende konusan Bakan Kurum, bugüne kadar verdikleri her sözü tuttuklarini dile getirerek, bu ziyarette de Isparta’ya bos gelmediklerini, güzel haber ve müjdelerle geldiklerini bildirdi.

Toplam yatirim degeri 311 milyon lira olan 23 dev eserin açilisini Isparta’da gerçeklestirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, “Karaagaç millet bahçemizi de ilk fidanlariyla bulusturacagiz. Açilisini yapacagimiz tüm projelerimiz, yatirimlarimiz, yeni millet bahçemiz Ispartali kardeslerimize, ülkemize ve milletimize hayirli ugurlu olsun” dedi.



"81 ilimizde ari gibi çalisiyoruz"

20 yil önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, büyük Türkiye hedefiyle bir yolculuga çiktiklarini hatirlatan Kurum, “Bugün hamdolsun, büyük Türkiye’ye giden yollarin taslarini milletimizle birlikte dösemek için ari misali, karinca misali ülkemizin dört bir yaninda, 81 ilimizde çalisiyoruz. Vatandasimizin ne derdi varsa bu sorunlari gidermenin gayreti içinde oluyoruz. Her projemizin, her çalismamizin merkezinde de bize alin teriyle, emegiyle katki veren, destek saglayan insanimiz var, yarinlarimizin teminati çocuklarimiz var, sizler varsiniz. Sehirlerimizi; milletimize duydugumuz bu sevgi ve inançla gelecege hazirliyoruz. Sosyal konuttan kentsel dönüsüme, alt ve üst yapi çalismalarindan çevre koruma projelerine, millet bahçelerinden iklim dostu dönüsüme kadar çalismalarimizi her alanda araliksiz sürdürüyoruz. Isparta’mizin da dogal, tarihi, kültürel degerlerine deger katacak çevresiyle, dogasiyla uyumlu projeler, çalismalar yapiyoruz. Bu çerçevede son 20 yilda, sehrimize 18 milyar lirayi askin yatirim yaptik. Bakanlik olarak ise 4 milyar liralik proje ürettik, üretmeye de devam ediyoruz” diye konustu.

Iklim dostu yesil dönüsüm noktasinda çalismalar yaptiklarinin altini çizen Kurum, bu dogrultuda Türkiye’de su anda 70 milyon metrekare büyüklügünde 447 millet bahçesi projelerinin oldugunu, bu bahçelerden 132‘sinin yapimini tamamladiklarini kaydetti.



"5 millet bahçesi"

Isparta’ya toplam büyüklügü 273 bin metrekare olan 5 millet bahçesi projelerinin oldugunu belirten Bakan Kurum, "Atabey Millet Bahçemizi daha önce açmis, sizlerin hizmetine sunmustuk. Senirkent millet bahçemizin yapimina ara vermeden devam ediyoruz. Insallah 2023 yilinda sizlerin hizmetine sunacagiz. Bugün bir baska millet bahçesi projemizi baslatiyoruz. Karaagaç Millet Bahçemizin ilk fidanlarini toprakla bulusturuyoruz. Isparta’mizin tam merkezinde 30 bin metrekare alanda kuracagimiz bu millet bahçemizle; dogayi, tarihi ve yesili yeniden bulusturacagiz. Millet bahçemizde çocuk oyun parki, yürüyüs yollari, millet kiraathanesi ve yesil avlu, gezinti yolu ve oturma alanlari insa ediyoruz. Ayrica bakin burada görmüs oldugunuz ve 100 yili askindir hizmet veren tarihi gar binasi da millet bahçemizle tarihi ve dogal bir bütünlük saglayacak bir planlama yaptik. Yine millet bahçemizin oldugu alanda bulunan su kulesi, lokomotif deposu ve lojman gibi yapilarin da restorasyon çalismalarini tamamlayacagiz. Bu garda hatiralarimizi yasatmaya devam edecegiz. Bu anlamda içerisinde istasyon bulunan ilk ve tek millet bahçemizi de ülkemize kazandirmis olacagiz. Önümüzdeki yilin ilk çeyreginde bu projeyi tamamlayacagiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum, Kuleönü ve Egirdir’de de millet bahçeleri projelerin tamamlandigini söyledi.



Bakan Murat Kurum, bugüne kadar TOKI Baskanligiyla Isparta’ya toplam yatirim degeri 1.5 milyar lira olan 4 bin 204 konut, 105 köy evi ile içerisinde hastane, okul, millet bahçesi, cami ve dükkanlardan olusan 362 sosyal donatiyi kazandirdiklarini kaydetti.



"Yeni konutlar yapiyoruz"

Isparta’ya simdi de toplam yatirim degeri 532 milyon lira olan bin 360 konut, 2 cami, restorasyon projesi, millet bahçesi ve sosyal donatilari en hizli tamamlayacaklarini ifade eden Bakan Kurum, “Bugün bir önceki ziyaretimizde sizlere verdigimiz bir baska sözü daha yerine getiriyoruz. Mutlulugun ve huzurun sehri Isparta’mizi, yeni konutlarina, çocuklarimizi sicak ve güvenli yuvalarina kavusturuyoruz. Keçiborlu’da kentsel dönüsüm projemiz kapsaminda 61.6 milyon lira yatirimla tamamladigimiz 167 konut, ticaret merkezi ve caminin açilisini yapiyoruz. Isparta’miza hayirli ugurlu olsun. Cumhurbaskanimizin dar gelirli vatandaslarimiz için baslattigi 150 bin sosyal konut projemiz kapsaminda Çünür Mahallemizde tam 1000 konut insa ediyoruz. Insallah önümüzdeki yil bu konutlarimizin tamamini hak sahibi 1000 Ispartali ailemize teslim edecegiz. Simdiden yeni yuvalarimiz, bereketli dükkanlarimiz sizler için hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



"Dar gelirliler için konut yapmaya devam edecegiz"

150 bin sosyal konut projesi kapsaminda Isparta’ya 2 projede toplam 236 konut daha insa ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, “Aksu’da 94, Egirdir’de 142 konutumuz hizla yükseliyor. Ekim ayinda, bu konutlarimizi da sizlere teslim edecegiz. Tabi Isparta’miza, Ispartali kardeslerimize yeni konut müjdelerimiz de var. Bugün itibariyle Sütçüler ilçemizde 124, Aksu ikinci etapta 159, Atabey 3. etapta 250, Gelendost 3. etapta 204, Senirkent’te 100, Gönen’de 71, Keçiborlu’da 340, merkez Kuleönü’nde 200, Isparta merkezde bin 350, Yalvaç’ta 200 konut olmak üzere toplamda 3 bin konutluk projemizi baslatiyoruz. Insallah tüm konut projelerimizi en kisa sürede tamamlayacak Ispartali kardeslerimizi yeni yuvalarina kavusturacagiz. Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandasimiz kalmayincaya kadar; konutlar insa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularimizi mutlu etmeye; askla, sevkle, azimle devam edecegiz” dedi.

Kurum, daha yasanabilir bir sehir için Isparta’ya yönelik alt ve üst yatirimlarina devam ettiklerini bildirdi.

"98 proje tamamladik"

Isparta’ya bugüne kadar Iller Bankasi eliyle yatirim degeri 600 milyon lira olan 98 projeyi tamamlamanin mutlulugu içerisinde olduklarini vurgulayan Bakan Kurum, “Bugün yine Iller Bankamizla 228 milyon lira yatirimla tamamladigimiz, sehrimizin en önemli ihtiyaçlarindan olan; kapali pazar yeri, kamu hizmet binalari, çevre düzenlemeleri, kent parki, yeralti otoparki, kanalizasyon, içme suyu hatti, atiksu aritma tesisleri, günes enerjisi santralleri, seyir terasi ve yol düzenlemesi gibi 22 dev eserimizi de yine sizlerle birlikte hizmete aliyoruz. Sarkikaraagaç-Çariksaraylar-Çiçekpinar Grup atiksu aritma tesisinin ve Egirdir ilçesi Sariidris’te 2 Atiksu Aritma Tesisi’nin yapiminda artik sona geldik. Ayrica merkezde Damgaci Sokak’ta 11 tescilli olmak üzere 18 binada sokak güzellestirme projemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

"Egirdir Gölü"

Merkezde Üzüm Pazari’nda devam eden sokak sagliklastirma projeleri için belediyeye 6 milyon lira destekte bulunduklarini kaydeden Bakan Kurum, su anda dogal sit alani olarak korunan Egirdir Gölü’nü ve etrafindaki yerlesim bölgelerini Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan etme çalismalarina basladiklarini bildirdi.

"Bambaska bir yükselis dönemine giriyoruz"

“Atilimci, girisimci, yatirimci ruhla Türkiye öyle bir konuma geldi ki; yenilenebilir enerjide dünyanin sayili ülkeleri arasinda” diyen Bakan Kurum, “Iklim degisikligiyle mücadelede en ön siralardayiz. Iste son olarak, Enerji Bakanligimizla birlikte; 18 ilimizde devletimize ait 750 milyon metrekare, 750 bin dönüm arazimizi günes, rüzgar gibi yenilenebilir enerji santrallerinin kurulmasi için kullanima açiyoruz. Türkiye’nin iklim degisikligiyle mücadelesinde, enerji ihtiyacinin karsilanmasinda Allah’in izniyle bambaska bir yükselis dönemine geçiyoruz. Insallah bu projeleri arttirdigimizda kendi enerjimizi, kendi elektrigimizi üretecegiz. Türkiye’yi enerji üstünden sikistiran tüm tehditlere karsi her zamankinden çok daha dirençli, çok daha güçlü olacagiz. Bu hedefimizden hareketle; ülkemizi, sehirlerimizi; yenilenebilir enerji yatirimlariyla, sanayisiyle, ticaretiyle, tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle, insaniyla gelecege tasiyacagiz. Bu görevi hakkiyla yerine getirmek için milletimizin bize nerede ihtiyaci varsa, milletimiz bizden nerede olmamizi istiyorsa biz, orada oluyoruz, olmaya da devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

"Milletimize verebilecekleri bir sey yoktur"

Büyük ve güçlü Türkiye için çalistiklarinin altini çizen Bakan Kurum, “Iste bu güçlü motivasyonla yürümeye, kosmaya devam edecegiz. Ufka ve ufkun da ötesine gençlerimizle, milletimizle birlikte yürüyecegiz ve hayallerimizi gerçeklestirmek için durmayacagiz. Biliyoruz ki; ’yuvarlanan tas yosun tutmaz.’ Ayagina tas degmesinden korkanlarin, atalet kuyusuna düsenlerin, milletin degerlerine yabanci olanlarin, bu ülkede çakili tek bir çivisi, dikili tek bir agaci bulunmayanlarin; milletimize verebilecegi, sizlere sunabilecegi hiçbir sey yoktur. Türkiye’nin umudu, Türkiye’nin gelecegi, Türkiye’nin yarini Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Cumhurbaskanimizin liderliginde milletimize dev eserler vermeye, sevgi ile harman olmus bu topragi islemeye, istikbalimizi aydinlatmaya devam edecegiz” dedi.



"Yola devam diyecektir"

Isparta’yi Akdeniz’in bu zarif goncasini; vatan ve millet sevdasiyla; benzeri olmayan bir gül bahçesine çevireceklerine deginen Bakan Kurum, “Biz milletimizle, Akdeniz’le, Isparta ile masmavi gök kubbenin altinda daha nice yollar kat etmeye devam edecegiz. Allah sevileni sevenin duasiyla korurmus, dualarinizi eksik etmeyin. Ben biliyor ve inaniyorum ki; bizleri duasiyla kucaklayan aziz milletimiz AK Parti’nin, Cumhur Ittifaki’nin, Cumhurbaskanimizin vizyonunu bir kere daha takdir edecek ve rekor bir oyla; ’Size durmak yok, sizinle yola devam’ diyecektir” seklinde konustu.



"Rol model projeler"

Süreyya Sadi Bilgiç ise Bakan Kurum’un Isparta’ya her gelisinde heybesinin dolu geldiginin altini çizerek, “Yapilan projelerin her biri Türkiye’de rol model olusturabilecek projelerdir. TOKI insaatlarimiz devam ediyor. Isparta açisindan bakildiginda gurur verici projeler yapiliyor” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Keçiborlu ilçesinde TOKI konutlari hak sahibi 5 aileye anahtarlari teslim edildi. Yapimi tamamlanan projelerin kurdelesi Bakan Kurum ve protokol tarafindan kesildi.
Kaynak: İHA