Türkiye'nin Mühimmat Birakan IHA'si BOYGA Ilk Kez Teslim Edildi

Türkiye’nin tam bagimsiz savunma sanayii hedefleri dogrultusunda, T.C. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi koordinasyonunda yürütülen çalismalarda yeni bir proje daha basarili sekilde güvenlik güçlerinin kullanimina sunuldu.

Türkiye'nin Mühimmat Birakan IHA'si BOYGA Ilk Kez Teslim Edildi
STM tarafindan gelistirilen Havan Mühimmati Tasiyan Döner Kanatli Insansiz Hava Araci BOYGA’nin kabul testleri basariyla tamamladi. Tüm test asamalarini geriden birakan BOYGA, güvenlik güçlerine teslim edildi.

Gelismeyi Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, sosyal medya hesaplarindan su ifadelerle duyurdu:

“Mehmetçige sahada büyük avantaj saglayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandirdik. Milli imkanlarla gelistirdigimiz 81 mm mühimmat birakabilen IHA BOYGA kabul testlerini basariyla tamamladi ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayirli olsun.”

BOYGA ile hedefe tam isabet

STM’nin taktik mini IHA ürün ailesinin en son üyesi BOYGA, üzerinde tasidigi MKE tarafindan üretilen özellestirilmis, 81 mm havan mühimmatini, gelistirilmis balistik kestirim algoritmasi sayesinde hedef üzerine tam isabetle birakiyor. Terörle mücadele ve asimetrik savas ortaminda etkin bir sekilde kullanilabilecek BOYGA, havan mühimmati ile 30 dakika havada kalma süresine sahip. Bin 500 metre uçus irtifasina erisebilen BOYGA platformu, 5 kilometre menzilde görev yapmasinin yani sira 15 kilo agirlikla tek er bir tarafindan tasinabiliyor.
Kaynak: İHA