Tekirdagli Sehidin Adi Baris Sokak'ta Yasayacak

Süleymanpasa Belediyesi, her mahallede insa ettigi spor tesisi ve parklara Vatan Mahallesi’nde bir yenisini daha ekledi. Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Halil Tuna Akgöz Spor Tesisleri, Baris Sokak’ta düzenlenen törenle hizmete açildi.

Tekirdagli Sehidin Adi Baris Sokak'ta Yasayacak
Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel’in ev sahipliginde gerçeklesen açilis törenine, Tekirdagli Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Halil Tuna Akgöz’ün ailesi de seref konugu olarak katildi.

Belediye Baskan Yardimcilari, siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerinin yani sira mahalle muhtarlari, basin mensuplari ve mahalle sakinleri de açilis törenine ilgi gösterdi.

Tesislere Sakarya’da sehit düsen Akgöz’ün adi verildi

9 Temmuz 2020’de Sakarya’da meydana gelen havai fisek fabrikasi patlamasinda sehit düsen Tekirdagli Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Halil Tuna Akgöz’ün adinin verildigi spor tesisleri ve çocuk parkinin açilis töreni saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasi ile baslarken, tören, duygusal anlara sahne oldu.

Açilis töreninde konusan Süleymanpasa Belediyesi Etüt ve Proje Müdiresi Gülcan Erol, projenin detaylari hakkinda bilgilendirmede bulundu. Erol, tesisin basketbol ve voleybol oynanabilen çok amaçli saha, çocuk parki, çay bahçesi ve muhtarlik binasi ile umumi tuvaletlerden olustugunu aktardi.

“Böyle bir kahramanin hemsehrisi olmaktan gurur duyuyorum”

Erol’un ardindan kürsüye gelen Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, 100. Yil Mahallesi’nden ayrilarak yeni olusturulan mahalleye Vatan Mahallesi adinin verildigini ifade ederek, “Bu tesise sehidimizin adini vermeyi uygun bulduk. Burasi yeni adiyla Vatan Mahallesi, üstelik sokagin adi da Baris Sokak. Bizlerin huzuru için gözünü bile kirpmadan canini hiçe sayan vatan evlatlarimiz sayesinde huzur içinde yasiyoruz. Halil Tuna Akgöz için sunu söyleyebilirim, eger o ve silah arkadaslari müdahale etmeseydi bugün Sakarya diye bir yerin varligindan söz edemeyebilirdik. Böyle bir kahramanla hemsehri olmaktan gurur duyuyorum” diye konustu.



Baskan Yüksel sehit ailesi ile birlikte tesisleri dolasti

Yüksel’in konusmasi sirasinda alanda bulunan birçok kisi gözyaslarini tutamazken, konusmanin ardindan Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Halil Tuna Akgöz’ün esi ve oglunu sahneye davet eden Baskan Yüksel, sehit ailesine çiçek takdim ederek minnet duygularini ifade etti.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimi ile açilis töreni tamamlandi. Yüksel, katilimcilarla birlikte tesisleri dolasti.
Kaynak: İHA