SBB Baskani Demir Açiklamasi 'Kentsel Dönüsüm Tamamlandiginda Bambaska Bir Samsun Fotografi Görecegiz'

Samsun Büyüksehir Belediye(SBB) Baskani Mustafa Demir, kentsel dönüsüm projelerinin ‘sehrin gelecegi’ oldugunu vurgulayarak, her birinin tamamlanma asamasina geldigi söyledi.

SBB Baskani Demir Açiklamasi 'Kentsel Dönüsüm Tamamlandiginda Bambaska Bir Samsun Fotografi Görecegiz'
Samsun’un dört bir yaninda devam eden kentsel dönüsüm projelerinin tek tek tamamlanma asamasina geldigini belirten Baskan Mustafa Demir, konuk oldugu bir programda kentsel dönüsüm projeleri tamamlandiginda Samsun’un siluetinin degisecegini vurguladi. Baskan Demir, sehrin tüm dinamikleriyle birliktelik içerisinde çalistiklarini ifade ederek, “Türkiye’de bunu en iyi basaran illerden birisiyiz” dedi.



Saathane’deki tarihi doku ortaya çikarildi

Ilkadim ilçesindeki Saathane Meydani’nda dönüsüm çalismalarinin araliksiz devam ettigine dikkat çeken Baskan Demir, "Saathane Meydani, Samsun’un ana unsurlarindan biri. O nedenle oradaki projeyi çok önemsedik. Çalismalari da insallah bu yil içinde tamamlayacagiz. Proje içerisinde bir de Sümbül Konagi insa edecegiz. Tashan ile yol arasinda kalan bölgede çok güzel bir yapi olacak. Çay ocaklari denen bölgeyi de 2.etapa dahil ettik. Orada da kamulastirma görüsmeleri devam ediyor. Çalismalar tamamlandiginda Saathane tarihi ve ticari yapisiyla gerçek kimligine kavusmus olacak" diye konustu.

Ilkadim ilçesi Kiran Mahallesi ve Canik Yeni Mahalle’de kentsel dönüsüm çalismalarinin hizla devam ettigini ifade eden Baskan Demir, “Dönüsüm, Kadiköy, Hastanebasi ve Zeytinlik Mahallesinde de devam edecek. Bu mahallelerde de görüsmeler yapiliyor. Tüm mahallelerde beklenen dönüsümü, vatandaslarimizi da magdur etmeden gerçeklestirecegiz. Kentsel Dönüsüm Projeleri tamamlandiginda bambaska bir Samsun fotografi görecegiz" ifadelerini kullandi.

“Toybelen’de altyapi ve ulasim sorunu yasanmayacak"

Toybelen Sanayi Sitesi’nin altyapi ve ulasim sorununa deginen Baskan Demir, “Burada Türkiye’nin en büyük sanayi dönüsümünü gerçeklestiriyoruz. Toybelen Sanayi Sitesi’nde çalismalar tüm hiziyla sürüyor. 2023 sonuna kadar Gülsan Sanayi Sitesi’ni Toybelen’e tasimayi hedefliyoruz. Toybelen’de kaba insaat çalismalari tamamlandiginda biz altyapiya baslayacagiz. Esnafimiz Toybelen’e tasindiginda altyapi ve ulasim noktasinda hiçbir sorun yasamayacak. Tasinma tamamlandiginda Gülsan Sanayi Sitesi’ni yikip orada muhtesem bir meydan insa edecegiz. O bölgenin adeta çehresi degisecek” dedi.

Samsun’da projelerin hayata geçmesinde çok güzel bir sinerji oldugunu da dile getiren Demir sözlerini söyle sonlandirdi:

“Biz ortak akla önem veren bir anlayisin mensubuyuz. Genel Baskan Yardimcimiz Çigdem Hanim, milletvekillerimiz, ilçe belediye baskanlarimiz, teskilat mensuplarimiz ve bu sehrin tüm dinamikleriyle birliktelik içerisinde Samsun için çalisiyoruz ve çalismaya da devam edecegiz. Saniyorum ki, Türkiye’de bunu en iyi basaran illerden birisiyiz.”
Kaynak: İHA