Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi'nde Rekor Uzlasma

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi’nin üçüncü uygulama etabinda 621 adet bagimsiz bölümden 380 adet bagimsiz bölümün uzlasma görüsmelerinin tamamlandigini ve sözlesmesinin imzalandigini belirtti.

Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi'nde Rekor Uzlasma


Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen ve kuzeyinde Oguz Caddesi, batisinda Yildirim Caddesi, güneyinde Prof. Fevzi Fevzioglu Caddesi, dogusunda ise Açik Sokak ile çevrelenen Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi 3’üncü uygulama etabinda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. 14 Haziran Sali günü baslayan Büyüksehir’in vizyon projelerinden Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi’nin 3’üncü uygulama etabi uzlasma görüsmeleri hak sahiplerinin yogun ilgisiyle tamamlandi. Uzlasma görüsmeleriyle ilgili açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Bir hafta gibi kisa bir sürede, mevcutta bulunan 621 adet bagimsiz bölümden, 380 adet bagimsiz bölümün uzlasma görüsmesini tamamladik ve sözlesmesi imzalandi. Simdiden hak sahiplerine hayirli olsun” dedi.

Baskan Büyükkiliç, üçüncü etap uzlasma görüsmelerine vatandaslarin yogun ilgisinden duydugu memnuniyeti de dile getirdi.

Vatandaslarin yasam kalitesini arttiracak, afet riskine önlem alinacak nitelikte kentsel refah saglayan, sosyal alanlari bulunan, kente mimari ve sosyal anlamda deger katacak proje çerçevesinde yürütülen uzlasma görüsmeleri, tüm hak sahipleri ile esit, adil, seffaf bir sekilde gerçeklestirildi.



48 BIN METREKARELIK 3’ÜNCÜ UYGULAMA ETABI

Sahabiye Kentsel Dönüsüm Projesi 3’üncü uygulama etabi kuzeyinde Oguz Caddesi, batisinda Yildirim Caddesi, güneyinde Prof. Fevzi Fevzioglu Caddesi dogusunda ise Açik Sokak ile çevreleniyor. 48 bin metrekarelik 3’üncü uygulama etabinda 90 adet parsel, bu parsellerde 76 adet bina, 535 adet konut, 64 adet isyeri, 22 adet depo olmak üzere toplam 621 adet bagimsiz bölüm bulunuyor. Ayrica yürütülen çalismalar çerçevesinde deprem yönetmeligine uygun olmayan, ekonomik ömrünü tamamlamis eski yapilar da dönüsüm projesi ile temizlendi.
Kaynak: İHA