Mustafakemalpasa'da 280 Bin Ton Salçalik Domates Ekimi Basladi

Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, salçalik domatesin Türkiye’de merkezi konumunda bulunan ilçede 40 bin dekar alanda 280 bin ton domatesin ekimine baslandigini belirterek, “Insallah, üreticilerimiz son yillarin en verimli hasat dönemini yasayacaklar” dedi.

Mustafakemalpasa'da 280 Bin Ton Salçalik Domates Ekimi Basladi
Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, kirmizi biberi ile birlikte ilçenin en önemli tarim ürünü olan salçalik domatesin ekimine baslayan üreticilere verimli bir hasat dönemi diledi. Belediye Baskani Mehmet Kanar döneminde kurulan Tarimsal Hizmetler Müdürlügü, ilçede ki tarimciliga yeni bir sayfa açarak üreticilere hem yeni gelir kaynagi hem de ürün çesitliliginin arttirilmasina yönelik çalismalar yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpasa’nin verimli topraklarinda domatesten kapya bibere, kara mürverden lavantaya ve daha birçok aromatik bitkiye ev sahipligi yaparken, fide mevsiminin baslamasiyla domates fideleri tek tek toprakla bulustu.

40 bin dekar alanda domates ekimi

Sezonu açilan domateslerin ilk can sulari verilirken ortalama 7 ila 10 hafta sonra hasat gerçeklesecek. 40 bin dekar alanda 280 bin ton salçalik domates ekimiyle Mustafakemalpasa 2. Sirada yer alirken Bursa salçalik domates üretiminde Türkiye’nin yüzde 25 tek basina sagliyor.

Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, “Doganin, dogalligin tarimin sehrinde topraklar bu senede verimli, ilçemiz üreticileri bu senede hasatlarini ekti, hayirli ve bereketli olmasini diliyorum. Mustafakemalpasa Belediyesi olarak tarim ve hayvancilikta sadece ülkemizin degil dünyanin önemli markasi olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Tarimsal istihdam olanaklarini arttirma çalismalarina devam ederek hem tarimla ekonomiyi ayni anda gelistirmeyi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA