KO-MEK Gebze Ilçe Sergisi Açildi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek Ve Sanat Egitim Kurslari’nin (KO-MEK) ilçe sergilerinin açilisina Gebze ile devam etti.

KO-MEK Gebze Ilçe Sergisi Açildi
Beylikbagi Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezinde gerçeklestirilen Gebze ilçe sergisinin açilisina, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, STK temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

KO-MEK müzik grubu egitmenlerinin seslendirdigi birbirinden güzel eserler esliginde eglenen vatandaslar ve kursiyerler, zaman zaman söylenen türkülere eslik etti. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan açilista kursiyerler adina Adem Akçay konusma yapti. Akçay, "Is aradigim süreçte hiçbir is deneyimim ve arti bir özelligim yoktu ama KO-MEK ile tanistiktan sonra is makinalari kursuna gelerek bu sayede bir is buldum. Is yerinde çalisirken ayni zamanda KO-MEK kurslarinda bilgisayar kursuna devam ederek kendimi gelistirdim. Is hayatima Almanya’daki fabrikada devam edebilmek için simdi Almanca kursuna devam ediyorum" dedi.

"Gönüllülük hareketi baslatmanizi istiyorum"

Programda konusma yapan Büyükakin ise "Geri dönüsüm alaninda kendi is yerinizi kurarak ve burada birçok atik ürünü isleyerek ekonomiye ve bütçenize katkida bulunabilirsiniz. Eski kot pantolonlari, tek kullanimlik plastik tabaklar, eski bardaklar hatta araba lastikleriyle bile harika bahçe süs esyalari yapiliyor. Tek kullanimlik ürünler ne yazik ki dogada yüz yillarca kaliyor, batinin o sahte çevreciligi degil de ümmetin gerçek çevreciligi ile bir gönüllülük hareketi baslatmanizi istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA