Kiliçdaroglu'ndan Marmaris'e Destek Ziyareti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, geçtigimiz Sali günü baslayan ve hala bazi noktalarda devam eden orman yanginlari ile ilgili destek olmak için Marmaris’e geldi. Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, yanginla ilgili Kiliçdaroglu’na bilgi verdi.

Kiliçdaroglu'ndan Marmaris'e Destek Ziyareti
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Bördübet’te baslayan, Degirmenyani Mevkii’nde yerlesim yerlerini de tehdit eden yangin nedeniyle hem bilgi almak hem de destek vermek için Marmaris’e geldi. Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay tarafindan karsilanan Kiliçdaroglu’na CHP Genel Baskan Yardimcilari Ali Öztunç ve Seyit Torun, CHP Genel Baskan Koordinatör Basdanismani Erdogan Toprak eslik etti. Yangin bölgesindeki çalismalari etkilememek için Mezargedigi bölgesine gelen Kiliçdaroglu’na itfaiye yetkililerince verilen brifingin ardindan Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay son durum ve ilk andan itibaren yapilan çalismalara iliskin bilgi verdi.

“371 personel ve 48 araçla yangin bilgisi geldigi ilk andan itibaren sahadayiz” diyen Baskan Oktay konusmasini söyle sürdürdü; “Mayis ayindan beri Marmaris’te konuslandirilan helikopter yanginin ilk çikis saati nedeniyle ilk gece çalisma yapamadi. Ertesi gün yanginin ögle saatlerinde kontrol altina alindigi degerlendirilirken, siddetini arttiran rüzgarla birlikte tekrar hiz kazandi” dedi.

Marmaris Belediyesi tarafindan saha personeline destek için bir lojistik merkezi kuruldugunu da aktaran Oktay “Yangininda görevli tüm kurum personellerinin 3 ögün kumanya, içecek, giysi, ayakkabi, pil gibi ihtiyaçlarini buradan karsiliyoruz” dedi.

Kiliçdaroglu, incelemelerinin ardindan su degerlendirmeleri yapti: “Her yil Türkiye’de orman yanginlari bir sekliyle oluyor. Geçen yil zaten cigerlerimiz yandi büyük ölçüde. Özellikle bu bölgede yandi. Çagrida bulunduk: ‘Neden zamaninda önlem almadiniz? Orman yanginlarinin olacagini herkes biliyor. Akdeniz havzasinin, bu konuda iklim degisikligi nedeniyle ne kadar duyarli bir bölge oldugunu bütün dünya biliyor. Bu ülkenin çikarlari korunsun, ormanlari korunsun, agaçlari korunsun, insanlari korunsun artik. Yeter artik, yeter. Biçak kemige dayandi. Yazik günahtir.”
Kaynak: İHA