Iranli Kadin Kuaförlere Uygulamali Egitim

Tüm Kalkinma Is Adamlari ve Girisimciler Dernegi (TÜMKIAD) Van Il Baskanligi ile Van Berberler ve Kuaförler Odasi Baskanligi tarafindan yapilan isbirligi çerçevesinde Van ve Iranli kadin kuaförlere egitim verildi.

Iranli Kadin Kuaförlere Uygulamali Egitim
Van Ticaret ve Sanayi Odasinda düzenlenen ve üç gün süren egitimlerde kadin kuaförlere cilt bakimi, boya ve makyaj konularinda uygulamali egitimler verildi.

Iran’dan gelen kadin kuaförlerin yogun ilgi gösterdigi egitimlerle ilgili konusan TÜMKIAD Van Sube Baskani Müslim Birdal, TÜMKIAD olarak Iran ticaretine önem verdiklerini ifade ederek, “Bin yillardir komsumuz olan Iran ile ekonomik, kültürel ve sosyal projeler üzerine çalisiyoruz. Bu kuaförlük alaninda bir açiklik oldugunu tespit ettik. Bu çerçevede Iranli kuaförler ile Van’daki kuaförlerin bir araya gelerek bilgi paylasimi yapmasi, kültürünü paylasmasi anlaminda önemli oldugunu düsündügümüz için Van Berberler ve Kuaförler Odasi ile birlikte ortak bir projeyi hayata geçirdik. Basarili olduk diye düsünüyoruz” dedi.

3 gün sürecek olan egitimlerde, egitmenlerin Iran ve Türkiye’den geldigini belirten Birdal, “Her gün farkli bir alanda egitimler veriliyor. 160 Iran ve 60 civarindan da Türkiye’den var. Egitimler heyecanli geçiyor. Hem Iran’dan gelen hem Türkiye’den ciddi anlamda katilim sagladilar. Insallah ileri ki süreçte de bunlar devam edecek” ifadelerini kullandi.

Van Berberler ve Kuaförler Odasi Baskani Veysel Koç ise “Amacimiz Iran ile Van arasinda bir kardeslik köprüsü kurmak. Iran’daki meslektaslarimizla Van’da bulunan kuaförlerimizin kaynasmasi için egitimler düzenledik. Tüm esnaf ve sanatkarimiza faydali olmak için elimizden gelen egitim programlarimiza daha da hiz verecegiz” diye konustu.

Iran’dan gelen kadin kuaförleri ise egitimlerin basarili oldugunu ifade ederek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Üç gün süren egitimler sonunda katilim saglayan tüm kadin kuaförlerine sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA