Inegöl Yokuslar Camii Yükseliyor

Inegöl Fatih Mahallesinde yapimina baslanan ve hayirsever Ibrahim Yokus’un yapimini üstlendigi Yokuslar Camisi için tören düzenlendi. Caminin ardindan hayirseverlerin katkilariyla etrafinda kuran kursu, kütüphane ve imam evi gibi müstemilatlar da yapilacak.

Inegöl Yokuslar Camii Yükseliyor
Hayirsever Ibrahim Yokus tarafindan Fatih Mahallesinde afet evlerinin bulundugu bölgede tamamlandiginda 500 m2 caminin hizmet verecegi ibadethane yapimi için çalismalar basladi.

Caminin ardindan yine hayirseverlerin destekleriyle etrafinda kiz ve erkek kuran kurslari, kütüphane ile müstemilat ve imam evi gibi yapilarin da yükselecegi proje için dün tören düzenlendi.

Törende kisa bir selamlama konusmasi yapan hayirsever Ibrahim Yokus, “Tüm misafirlere geldiginiz ve bizleri yalniz birakmadiginiz için tesekkür ederim. Allah hayirlisiyla camimizi tamamlayip ibadete açmayi nasip etsin” dedi.

Fatih Mahallesi Muhtari Selami Kavik ise “Fatih ve Cumhuriyet Mahallelerimizin kesistigi noktadayiz. Bu bölgede biri Fatih digeri Cumhuriyet Mahallesinde olmak üzere iki camimiz vardi. Bu iki cami artik yetmiyor. 13 bin nüfusa yaklastik. 2 tane cami ihtiyaci karsilamiyordu. Cuma günleri, bayram günleri ve cenazelerde yetmiyordu. Insallah iki mahallemizin kesistigi yerde yapimina baslanan bu yeni camimizi en kisa zamanda bitiririz. Su anda bulundugumuz bölge de afet konutlarimizin oldugu bölge. 550 konut var ve yüzde 100 doluluk oranina sahip. Bu cami bölgedeki ihtiyaci karsilayacaktir. Içerisinde kuran kursu, kütüphane ve imam evi gibi müstemilatlar da bulunacak. Mahallemizde 2 dönem muhtarlik yapmis olan Haci Ibrahim Yokus agabeyimiz cami kismina sponsor oldu. Kendisinden Allah razi olsun. Diger bölümler için de kurum kuruluslarimizdan, vatandaslarimizdan destek bekliyoruz” diye konustu.

“Herkesin katki ve destekleriyle eksikler gideriliyor”

Belediye Baskani Alper Taban da mahallenin eksik ve ihtiyaçlarini gidermek için muhtar ve mahalle büyüklerinin çabaladigini ifade ederek, “Bizler de Inegöl Belediyesi olarak ayni duygu ve düsünceler içerisindeyiz. Hayirseverlerimiz, devletimiz, kurumlarimiz. Herkesin katki ve destekleriyle bu eksikler gideriliyor. Alanyurt bölgesi tek basina düsünüldügünde nüfus olarak önemli bir merkez. 65 binlere dogru ulasan bir mahalle. Koca bir sehir var burada. Tabi hizli büyümenin getirdigi bazi sorun ve problemleri de görüyoruz. Biz bu hizli büyümenin ardinda hizlica eksiklerimizi gidermek istiyoruz. Bugün de burada camimizin temelini atiyoruz. Bundan dolayi ben de çok mutluyum. Önemli bir ihtiyaç. Allah’in evini insa ediyoruz. Burada ibadetlerimizi yapacagiz, cemaatimizle birlikte olacagiz. Gönlümden geçen insallah cemaati bol olsun. Yapmak bir mesele ama yaptiktan sonra onu yasatmak, doldurmak çok çok kiymetli. Biz de burada katki ve desteklerimizi ortaya koyariz. Ben hayirseverimize tesekkür ediyorum. Diger destek ve katki verecek olan hayirseverlerimize de buradan bir çagrimiz olsun, katkilar ne kadar hizli olursa camimiz de o kadar kisa sürede tamamlanmis olur” seklinde konustu.

Hayirseverlere tesekkür

Kürsüye gelerek bir konusma yapan Kaymakam Eren Arslan da “Bu bölgemiz ve Inegöl’ümüz her geçen gün büyüyen, gelisen, nüfusu artan, bu artan nüfusla birlikte her türlü ihtiyacin da her gün tazelendigi bir sehir. Bugün de burada önemli bir ihtiyaci gidermek adina baslayan çalisma için bir aradayiz. Öncelikle hayirseverimize bu örnek davranisindan dolayi tesekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki bu geçici dünyada yaptiklarimiz amel defterine yazilacak ve o amel defteri hiç kapanmadan yasadigi müddetçe sevapla dolduracak olan bu güzel hizmeti rabbim nasip etmis. Tamamlanmasini da nasip etsin insallah. Bugün temelini atiyoruz, kazasiz belasiz sekilde saglikla tamamlanarak hizmete açilmasini da rabbim nasip eylesin insallah” ifadelerinde bulundu.

Konusma sonrasi dualar esliginde temsili temel atma töreni de gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA