Genç Kiz Ortaligi Birbirine Katti Açiklamasi Esnafa Saldirdi, Araçlarin Üstüne Çikti, Karakolu Birbirine Katti

Sultanbeyli’de psikolojik sorunlari oldugu iddia edilen genç kiz, girdigi 3 is yerinde esnafa saldirarak ortaligi birbirine katti. Genç kiz ardindan seyir halindeki bir aracin üstüne çikip bir süre dans etti. Ihbar üzerine karakola götürülen genç kiz, karakolda da ortaligi birbirine katti. Genç kizin karakolda ve trafikteki o anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Genç Kiz Ortaligi Birbirine Katti Açiklamasi Esnafa Saldirdi, Araçlarin Üstüne Çikti, Karakolu Birbirine Katti
Olay geçen pazar günü Sultanbeyli Turgut Reis Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre psikolojik sorunlari oldugu iddia edilen 26 yasindaki M.Ç., girdigi 3 is yerinde esnafa saldirarak ortaligi birbirine katti. Ardindan esnaf tarafindan disari çikarilan genç kiz, seyir halindeki aracin üstüne binip sürücülere zor anlar yasatti. Genç kiz, çiktigi aracin üstünde sürücüye araci sürmesi için “Sür, sür” diyerek seyir halinde olan aracin üstünde de bir süre dans etti. Ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler M.Ç.’yi yakalayip gözaltina aldi. Genç kiz, gözaltina alindigi karakolda da etrafa saldirarak ortaligi birbirine katti.

“ESNAF ARKADASLARLA BURADA RAHAT BIR SEKILDE HUZURLU OLMAK ISTIYORUZ”

Olaya sahitlik eden esnaflardan Ramazan Albayrak, “Olay pazar günü oldu. 26 yasinda bir genç kiz, yaklasik 1 aydir burada, daha önce yoktu. Tahminimce su arka taraflarda kaliyor. Gece evde kalmiyor. Dükkanimiz burada gece 02.00’ye kadar açigiz. Genç kiz özellikle geceleri çikiyordu ama bu sefer gündüz çikti. Bayagi bir taskinlik çikardi. Ilk bas yandaki kafelerden basladi sonra buraya gelip içeride müsteriler varken çay bardaklarini kirip bir anda gitti. Ondan sonra bizim yandaki berber arkadasimizin camini tekmelemeye basladi.

Ardindan millet basina toplanirken kiz yine çildirdi. Yoldan geçen arabalarin üstüne çikip camlarina vurmalari ve aracin üzerine çikip taskinlik yapmaya basladi.

Biz de polise haber verdik. Polis geldi, götürdü. Tekrar disari çikmis. Dün aksam buradaydi, her gün burada. Bir önlem alinamadi. Büyük ihtimal yasakli madde kullaniyor. Yetkililerden böyle insanlarin tedavi görmesini istiyoruz. Bu tür insanlarin harcanmamasini istiyoruz. Devlet tarafindan güvence altina bir bakimevine yerlestirilmesi lazim. Bir önlem alinmasini istiyoruz. Esnaf arkadaslarla burada rahat bir sekilde huzurlu olmak istiyoruz” dedi.



O ANLAR GÜVENLIK KAMERADA

Genç kizin karakolda ve sürücülere kabusu yasattigi anlar güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde genç kizin yoldan geçen araçlarin üstüne çikip sürücülere zor anlar yasattigi ihbar üzerine alindigi karakolda da sandalye ve canlari tekmeleyerek ortaligi birbirine kattigi görülüyor.

(Halit Arslan - Muharrem Çam/IHA)
Kaynak: İHA