Festivalin Coskusu Esenyurt'u Sardi

Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali için 16 ülkeden ilçeye gelen misafir gruplar, Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt ile tanisti. Kültür elçilerine seslenen Baskan Bozkurt, “Buradan güzel anilarla ayrilacaginiza inaniyorum. Dünyayi güzellik kurtaracak” dedi.

Festivalin Coskusu Esenyurt'u Sardi
Ilçe tarihinde ilk defa yapilan “1. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali” bugün basliyor. Birbirinden güzel etkinlikle dolu olan festivalin coskusu tüm ilçeyi sardi. Baris, kardeslik ve dostlugun vurgulandigi festival için gelen kültür elçileri, Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt ile tanisti. Belediye Meclis Salonu’nda yapilan tanisma programina her ekipten bir lider, bir kadin ve bir erkek yöresel kiyafetleriyle katildi.

Müzikleriyle ve danslariyla 26 Haziran’a kadar Esenyurt’a festival coskusunu yasatacak olan misafir gruplara seslenen Baskan Bozkurt, “Sizleri burada agirlamaktan çok mutlu olduk. Buradan güzel anilarla ayrilacaginiza inaniyorum. Dünyayi güzellik kurtaracak” ifadelerini kullandi.

Birbirinden güzel gösteriler Esenyurtlulari bekliyor

Festivalde birbirinden güzel etkinlik ve konserlerin yani sira bugün ‘Anadolu Atesi’ de özel dans gösterisi ile Esenyurtlulari bekliyor. Esenkent Mahallesi’ndeki Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda yapilacak olan festivalin heyecani, misafir gruplarin ilçenin ayri noktalarinda yapacagi renkli gösterilerle tüm ilçeye yayilacak. Esenyurt festival boyunca renklerin, dillerin, kültür ve sanat gösterilerinin merkezi olacak.

Sanatin ve müzigin doyasiya hissedilecegi festivalin bugünkü programi, saat 16.00’da bulusma korteji ile eski belediye bahçesinde baslayacak. Saat 18.00’de Esenkent Havana Parki’nda yürüyüs korteji ile devam edecek. Ardindan saat 19.30’da açilis seremonisi ve sahne gösterileri Esenkent Rifat llgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklesecek. Saat 21.30’da "Anadolu Atesi" Dans Gösterisi ile son bulacak.
Kaynak: İHA