'Dünyanin En Saçma Binasi' Tarih Oldu, Geriye Moloz Yiginlari Kaldi

Internet arama motorlarinda, ‘Dünyanin en saçma binasi’ yazilip arama yapildiginda yaklasik 300 bin sonuç arasinda ilk sirada çikan Kahramanmaras Il Özel Idare Is Merkezi Binasi tamamen yikildi. Yikimi tamamlanan binanin molozlari is makineleri ile kaldiriliyor.

'Dünyanin En Saçma Binasi' Tarih Oldu, Geriye Moloz Yiginlari Kaldi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2019 yilinda yikilmasina karar verilen bina ve çevresinde yaklasik 6 ay önce yikim islemleri baslanmis, alanda önce eski adliye binasi, daha sonra eski emniyet müdürlügünün bazi birimlerinin içinde bulundugu binalarin yikimlari gerçeklesmisti.

2 bin 110 metrekare alana kurulu sari, mavi ve kirmizi renklerle kentin hemen hemen her yerinden görünen bina, yaklasik 90 bölümden olusuyordu.

Binanin yikimi ile ilgili büyüksehir belediyesinin bütçesine, 6 milyon 600 bin lira katki saglanmis oldu.

Yaklasik 6 ay önce yikim islemine baslanan binadan geriye ise moloz yiginlari kaldi. Is makineleri yardimiyla moloz yiginlari kaldirilirken, binanin yerinde adeta yeller esiyor.

Binanin yikimini onayladigini ifade eden Yakup Koca, "Ben Almanya’da yasiyorum. Google’de arama yaptigimda bu bina çikiyordu ve gelince göremeyince sasirip sordum. Güzel bir proje çizmisler. Biz gurbetçiler özellikle park yeri bulamiyorduk. Onayliyorum Kahramanmaras için hayirli ugurlu olur" dedi.

Kahramanmaras’ta, 1994 yilinda yapilan Il Özel Idare binasinin da bulundugu bölge Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan kentsel dönüsüm alani ilan edildi. 4 dönümlük alanda 25 yapi ve 300 bagimsiz birim yer alacak.
Kaynak: İHA