BUÜ Ve Makina Mühendisleri Odasi Arasinda Önemli Protokol

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), TMMOB Makine Mühendisleri Odasi Bursa Subesi ile isbirligi protokolü imzaladi.

BUÜ Ve Makina Mühendisleri Odasi Arasinda Önemli Protokol
Protokol çerçevesinde BUÜ Makine Mühendisligi Bölümü 2. Sinif ögrencileri yaz dönemi stajlari içerisinde TMMOB Makina Mühendisleri Odasi Kaynak Egitim ve Muayene Merkezi’nde kaynak, tahribatli ve tahribatsiz muayene konularinda, Makina Mühendisleri Odasi’nda ise hidrolik ve pnömatik konularinda teorik ve uygulamali çalismalar yapabilecek. Makine Mühendisi adaylarinin mühendislik temel uygulamalari içinde yer alan kaynak, hidrolik, pnömatik konularinda, teorinin yani sira uygulamalari bizzat yaparak bilgi ve deneyimlerini arttirmayi amaçlayan protokol BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve TMMOB Makina Mühendisleri Odasi Bursa Subesi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Ihsan Taskinsel tarafindan imzalandi. Törende BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekani Prof.Dr. Akin Burak Etemoglu, Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Prof.Dr. Fatih Karpat, akademisyenler ve sube yöneticileri katildi.

“Topluma hizmet görevimiz”

Protokol imza töreninde konusan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Üniversiteler egitim ögretim, bilimsel arastirmalarin ve teknoloji gelistirmenin yaninda topluma hizmet anlaminda da görev üstlenmek durumundadir. Bu çerçevede yerel yönetimler, STK’lar ve toplumun çesitli katmanlarindan gelen taleplerin karsilanmasi ve karsilikli isbirligi noktasinda kazan-kazan anlayisiyla birbirimize destek olmayi amaçliyoruz. Imzaladigimiz bu protokol sayesinde ögrencilerimizin uygulama anlaminda kazandiklari imkân ve olanaklari degerli buluyoruz. Bu isbirligi sayesinde ögrencilerimiz, fakültemiz, üniversitemiz ve mezuniyet sonrasinda da sektörün kazanimlari olacaktir. Desteklerinden dolayi TMMOB Makina Mühendisleri Odasi Bursa Subesi yönetimine tesekkür ediyor, protokolün hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odasi Bursa Subesi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Ihsan Taskinsel ise konusmasinda; “Meslegin içerisinde olan birisi olarak uygulama ve stajin önemini biliyorum. Kurum olarak da kendimizi bir egitim kurumu olarak görüyoruz. Temel amacimiz mesleki gelisim ve alinan teorik bilgilerin uygulamaya dökülmesine katki saglamaktir. Bu anlamda Bursa Uludag Üniversitesi ile uzun yillardir devam eden isbirligini çok önemsiyoruz. Pandemi ile isbirligimiz kesintiye ugrasa da bu bagi tekrar insa etmenin mutlulugunu yasiyorum. Bize bu imkani sagladiginiz için tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA