Bursa Tarihinde Tek Seferde Ele Geçirilen En Fazla Silah Operasyonu

Bursa tarihinde tek seferde ele geçirilen piyasa degeri 1 milyon lira olan 245 adet ruhsatsiz silah ele geçirildi. Yapilan operasyonda 4 kisi gözaltina alinirken, ele geçirilen silahlar ve baskin ani anbean görüntülendi.

Bursa Tarihinde Tek Seferde Ele Geçirilen En Fazla Silah Operasyonu
Bursa Cumhuriyet Bassavciligi talimatiyla harekete geçen Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri 1 yildir süren teknik ve fiziki takip sonucu düzenledigi operasyonda 4 kisiyi gözaltina aldi. Süphelilerin silahlari moto kurye ile dagittiklarini belirleyen ekipler, piyasa degeri 1 milyon liralik 245 adet ruhsatsiz silah ve tüfek ele geçirdi.

Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ruhsatli 3 katli av bayisine yapilan operasyonda bir atölye ve bir depoda yapilan aramalarda, 1 adet MP5 otomatik tabanca, 77 adet ruhsatsiz tabanca, 130 adet kurusiki tabanca, bin 360 adet çesitli çaplarda fisek, 37 adet ruhsatsiz tüfek, 50 adet tabanca gövdesi, 44 adet sürgü üst kapagi, 61 adet namlu, 20 adet sarjör, 2 adet spiral aleti, 1 adet mengene, 1 adet matkap, 1 adet namlu ölçüm aleti ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar geçmiste suça karismis olabilecegi düsünülerek balistik incelemesine gönderilirken, gözaltina alinan, K.Y., B.T., M.U. ve M.O. isimli süpheli sahislarin emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA